Xορήγηση ειδικής πιστοποίησης

Η Νομαρχία Αθηνών Διεύθ. Κοινωνικής Πρόνοιας Τμήμα εποπτείας και ελέγχου εφαρμόζοντας απόφαση του Υπουργείου Υγείας για την χορήγηση ειδικής πιστοποίησης σε ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στην περιοχή τους, με το υπ αριθμ. Πρωτοκ. 10331/11-9-2009 έγγραφο εισηγείται την χορήγηση της ειδικής πιστοποίησης στην ΕΔΑΝΙ στον τομέα της Πρωτοβάθμιας Κοινωνικής Φροντίδας. Το έγγραφο, που κοινοποιήθηκε και στην ΕΔΑΝΙ, με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια αλλά και υπηρεσιακή αντικειμενικότητα, παρουσιάζει το έργο της ΕΔΑΝΙ και μεταξύ άλλων αναφέρει:

 

…….

11. Για την υλοποίηση των σκοπών του:

§ Με την συνεργασία και εποπτεία των νοσηλευτών και κοινωνικών υπηρεσιών των Νοσοκομείων της περιοχής της Αττικής, προσφέρει καθημερινά και οργανωμένα στοιχειώδη φροντίδα σε μοναχικούς νοσηλευομένους ασθενείς και συγκεκριμένα:

§ Με την συνδρομή μεγάλου αριθμού εθελοντών, (τους οποίους εκπαιδεύει με την εκπόνηση ειδικών προγραμμάτων), παρέχει υπηρεσίες επικοινωνίας, ενημέρωσης, στήριξης φροντίδας, συντροφιάς κ.τ.λ. σε νοσηλευόμενους ασθενείς με μεγάλο ποσοστό αυτών να είναι μοναχικά –εγκαταλελειμμένα – βρέφη, νήπια και παιδιά.

§ Πρόκειται για φορέα που τεκμηριωμένα στο τομέα της πρωτοβάθμιας κοινωνικής φροντίδας, επιτελεί αξιόλογο ποιοτικό έργο, με αναγνώριση της κοινωνίας σε αυτό όπως φαίνεται από το μεγάλο αριθμό των εξυπηρετούμενων κατ΄ έτος προσώπων

12. Το γεγονός ότι ο φορέας έχει επάρκεια πόρων αφού τα έσοδα του προέρχονται κυρίως από συνδρομές των μελών, από δωρεές και οικονομικές ενισχύσεις από τον ιδιωτικό τομέα και φιλανθρωπικές εκδηλώσεις.

13. Το γεγονός ότι αν και πρόκειται για νεοσύστατο φορέα αναπτύσσεται δυναμικά.

ΕΙΣΗΓΕΙΤΑΙ

…….