I didn’t expect to find such activity in Greece

Στις 17 & 18 του Νοέμβρη 2009, η ΕΔΑΝΙ έλαβε μέρος σε συνέδριο που διοργανώθηκε από τη Eurodiaconia στις Βρυξέλλες. Κατά τις εργασίες του συνεδρίου εκτός των άλλων οι σύνεδροι (μέλη της Eurodiaconia) ενημερώθηκαν εμπεριστατωμένα και εντυπωσιάστηκαν από το έργο τον τρόπο λειτουργίας και την προσφορά της ΕΔΑΝΙ.

Η ΕΔΑΝΙ με την παρουσία της στο συνέδριο προκάλεσε το ενδιαφέρον του οργανισμού (Eurodiaconia) και στο τέλος Φεβρουαρίου (26/2 – 1/3) του 2010 η Γενική Γραμματέας (Secretary General) του οργανισμού κ. Heather Roy πραγματοποίησε ολιγοήμερο ταξίδι στην Ελλάδα για να διερευνήσει από κοντά και να επιβεβαιώσει – πιστοποιήσει τις θετικές εντυπώσεις. Κατά την ολιγοήμερη παραμονή της στην Αθήνα επισπεύτηκε το γραφείο της ΕΔΑΝΙ και ενημερώθηκε αναλυτικά από τους κοινωνικούς λειτουργούς μας για την σύγχρονη τεχνολογική υποδομή τον τρόπο αξιοποίησης της στην οργάνωση τον συντονισμό και την γενικότερη διαχείριση και αξιοποίηση του εθελοντικού δυναμικού. Με ειδικά στοχευμένες ερωτήσεις γνώρισε αναλυτικά κάθε λεπτομέρεια λειτουργίας της ΕΔΑΝΙ καθώς και την στενή σχέση απρόσκοπτης συνεργασίας με τις υπηρεσίες υγείας των Νοσοκομείων.

Ανάλογη ενημέρωση είχε όταν συνοδευόμενη από κοινωνικό λειτουργό μας συναντήθηκε με εθελοντές μας την ώρα της διακονίας (βάρδιας) τους. Σε προσωπικές συνομιλίες μαζί τους αναζήτησε τα κίνητρα τις εμπειρίες και την συχνότητα προσφοράς τους διερευνώντας παράλληλα και προσωπικά στοιχεία του καθενός (ιδιότητα επάγγελμα οικογενειακή κατάσταση κ.τ.λ.) Σε δείπνο εργασίας που της παρατέθηκε στη «Γωνιά των Εθελοντών ΑΡΑΡΑΤ» συναντήθηκε με τον π. Αδαμάντιο Αυγουστίδη και αντάλλαξε μαζί του απόψεις και εκτιμήσεις για το γενικότερο εθελοντικό έργο της Εκκλησίας.

Την Δευτέρα 01/03/2010 με συνοδεία κοινωνικού λειτουργού μας επισκέφτηκε τις διευθύντριες των Νοσηλευτικών και κοινωνικών υπηρεσιών των Νοσοκομείων στα οποία προσφέρουν τις υπηρεσίες τους οι εθελοντές μας, και διαπίστωσε αφ ενός την αξιόπιστη σχέση στενής συνεργασίας αφετέρου την ευγνώμονα και μετά ευχαριστιών και επαίνων αποδοχή της πολύ σημαντικής και αξιόπιστης προσφοράς των εθελοντών ΕΔΑΝΙ στους χώρους υγείας.

Κατά την αναχώρηση της η κ. Heather Roy δήλωσε ότι μετά και την προσωπική της επαφή με το έργο την οργάνωση και την προσφορά των εθελοντών μας αναχωρεί ιδιαιτέρα εντυπωσιασμένη και είπε χαρακτηριστικά «I didn’t expect to find such activity in Greece» (δεν περίμενα να βρω τέτοιο έργο στην Ελλάδα)

Δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψη εδώ, την ευχαριστήρια επιστολή εδώ και τέλος την σχετική δημοσίευση εδώ στην σελίδα της Eurodiaconia