Δράσεις “Διακονίας”

Ατομικές διακονίες

Καθημερινά υποστηρίζουμε εγκαταλειλειμμένα παιδιά, παιδιά που νοσηλεύονται με εισαγγελική εντολή και μοναχικούς ενήλικες ασθενείς.

(9 ώρες/ημέρα – 270 ώρες/μήνα σε κάθε ασθενή)

Δια-σκέδαση

Ψαχαγωγούμε και απασχολούμε  δημιουργικά τα νοσηλευόμενα παιδιά στα νοσοκομεία Παίδων.

Στόχος μας η βελτίωση της ψυχοσυναισθηματικής τους κατάστασης,κατά τη διάρκεια της νοσηλείας τους.

“να βάψουμε με χρώμα το γκρί του νοσοκομείου“, όπως μας είπε ο μικρός Γιαννάκης

Συνοδεία μοναχικών ασθενών

Συνοδεύουμε μοναχικούς ασθενείς από το νοσοκομείο στο σπίτι τους, σε κάποια κλινική, ίδρυμα ή όπου αλλού χρειαστεί. Η συνοδεία γίνεται με ασθενοφόρο του νοσοκομείου ή ιδιωτικό ασθενοφόρο και με συνεργασία με τους υπεύθυνους του νοσοκομείου.

Δια-δικασίες

Εξυπηρετούμε μοναχικούς ασθενείς σε διάφορες γραφειοκρατικές διαδικασίες, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες των νοσοκομείων και των διαγνωστικών κέντρων.

(π.χ. ανανέωση βιβλιαρίου, παραλαβή εξετάσεων ή μεταφορά δειγμάτων σε κάποιο διαγνωστικό κέντρο κλπ)

Διακονία Κατ' Οίκον

Καλύπτουμε στοιχειώδεις ανάγκες φροντίδας και συντροφιάς σε μοναχικούς ενήλικες ασθενείς κατ’ οίκον, σε συνεργασία με Δήμους και Ενορίες.

Φιλοξενία Κατ' Οίκον

Φιλοξενούμε συγγενείς ασθενών από την επαρχία, με μειωμένη οικονομική δυνατότητα.

Επισκέψεις Αγάπης

Επισκεπτόμαστε με αγάπη μια φορά την εβδομάδα τους νοσηλευόμενους συνανθρώπους μας προσφέροντας μια στιγμή παρηγοριάς, μια κίνηση ανθρωπιάς, μια κουβέντα συμπαράστασης. Η προσέγγιση γίνεται με πολύ υπευθυνότητα, διάκριση και σεβασμό στη διαφορετικότητα του κάθε συνανθρώπου μας.

Διακονία Λατρείας

Υποστηρίζουμε την ασφαλή τέλεση των θρησκευτικών καθηκόντων των νοσηλευόμενων ασθενών, σε συνεργασία με τους εφημερίους νοσοκομειακών παρεκκλησίων.

Διακονία Ειδικού Σκοπού

Προμήθεια με είδη πρώτης ανάγκης (από σούπερ μάρκετ ή φαρμακεία) συνανθρώπων μας οι οποίοι ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Στόχος η μείωση της έκθεσής τους στον ιό.

Τηλεφωνική Γραμμή Στήριξης

Εθελοντές και συνάνθρωποί μας μπορούν να καλούν καθημερινά 08:00 – 20:00 στο 210 7752706 και να λαμβάνουν ενημέρωση, υποστήριξη και καθοδήγηση σε ερωτήματα που έχουν, από τους Κοινωνικούς Λειτουργούς της “Διακονίας