07/11-07/01: προσφορά χωρίς περιορισμούς

7/11/2020 – 7/1/2021: Άλλοι 2 μήνες καθολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας. Άλλοι 2 μήνες που ο καθένας από εμάς θυσιάζει αγαπημένες του συνήθειες για να μπορέσουμε όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε την πανδημία. Μόνη μας διέξοδο και ηθική υποχρέωση, η προσφορά στον συνάνθρωπο, που αυτό το διάστημα μας χρειάζεται ακόμα περισσότερο.

Στο διάστημα αυτό 148 εθελοντές της «Διακονίας», τηρώντας όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας και κατά της διασποράς του ιού, προσέφεραν 2.243 ώρες εθελοντικής προσφοράς σε 793 συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, ενήλικους ασθενείς και εγκαταλελειμένα παιδάκια, στα νοσοκομεία της Αττικής.

Σε αυτό το διάστημα επίσης γιορτάσαμε, έστω και αρκετά διαφορετικά, τις Άγιες Μέρες των Χριστουγέννων. Αυτό που δεν άλλαξε όμως είναι η παρουσία των εθελοντών της «Διακονίας» στο πλευρό των μοναχικών συνανθρώπων μας αυτές τις Άγιες Μέρες. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, οι δράσεις συνεχίστηκαν κανονικά καθ’ όλη τη διάρκεια, ακόμα και ανήμερα τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά και στην εορτή των Θεοφανείων. Μόνο αυτές τις Γιορτινές Ημέρες, 84 μοναχικοί συνάνθρωποί μας είχαν δίπλα τους 28 εθελοντές, οι οποίοι τους κρατούσαν συντροφιά, συζητούσαν μαζί τους και τους φρόντιζαν, δείχνοντας τους ότι δεν είναι μόνοι και δίνοντας τους ελπίδα.

Κανονικά συνεχίστηκε επίσης η λειτουργία της «Γραμμής Στήριξης». Κοινωνικοί Λειτουργοί της «Διακονίας» διαχειρίστηκαν σε αυτό το διάστημα  475 κλήσεις παρέχοντας συμβουλές, υποστήριξη και καθοδήγηση σε συνανθρώπους μας που το είχαν ανάγκη.

Οι ανάγκες για προσφορά στους μοναχικούς συνανθρώπους μας αυξάνονται και εντείνονται διαρκώς. Η «Εθελοντική Διακονία Ασθενών» από το 2003 προσπαθεί με κάθε τρόπο να συμβάλλει στην αντιμετώπιση των αναγκών αυτών στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της. Αυτό θα επιδιώξει και το 2021 με τη συνδρομή των εθελοντών της αλλά και όποιου από εσάς επιθυμεί να συμμετέχει.

Ευχόμαστε το 2021 η φλόγα της αγάπης και της προσφοράς να καίει για να ζεσταίνει και να μαλακώνει τις καρδιές όλων!