Η ομάδα της «Εθελοντικής Διακονίας Ασθενών» διαρκώς μεγαλώνει

Το Σάββατο 22/02/2020, 37 νέοι εθελοντές ολοκλήρωσαν το πρώτο εκπαιδευτικό σεμινάριο για το έτος 2020, που οργάνωσε η «Εθελοντική Διακονία Ασθενών» σε συνεργασία με το «Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμόρφωσης» (Ι.Π.Ε.) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Η εκπαίδευση και προετοιμασία των νέων εθελοντών, προτού κληθούν να προσφέρουν στον απαιτητικό χώρο του Νοσοκομείου, αποτελεί βασική προτεραιότητα και απαραίτητη προϋπόθεση της διαδικασίας ένταξης στην «Εθελοντική Διακονία Ασθενών».

Στόχος των εισηγήσεων που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης από εθελοντικά προσφερόμενους επιστημονικούς συνεργάτες είναι όλοι οι εθελοντές της «Διακονίας» να κατέχουν τα κατάλληλα εφόδια για την αξιόπιστη, αποτελεσματική και συνεπή παρουσία στο πλευρό των εγκαταλελειμμένων παιδιών και μοναχικών ασθενών.

Οι διαλέξεις κάλυψαν ένα ευρύ φάσμα γνωστικού αντικειμένου και σε συνδυασμό με διαδραστικές δραστηριότητες, έδωσαν τη δυνατότητα στους νέους εθελοντές να ενημερωθούν σφαιρικά για το έργο της «Διακονίας», την παρουσία της στο Νοσοκομειακούς Χώρους, τον τρόπο προσέγγισης των περιστατικών και τα όρια. Πιο συγκεκριμένα αναπτύχθηκαν θέματα όπως η προσέγγιση ενός κακοποιημένου παιδιού, ενός χρόνια πάσχοντα ασθενή, ή ενός ατόμου με διαφορετική πολιτισμική κουλτούρα. Επιπλέον, θέματα όπως η διαχείριση της συναισθηματικής εμπλοκής και η διαχείριση του θυμού ή επιθετικών συμπεριφορών συνέβαλαν στη διαμόρφωση και καλλιέργεια των νέων εθελοντών.
Για το 2019, 541 εθελοντές της Διακονίας στάθηκαν στο πλευρό 12.521 συνανθρώπων μας (παιδιών με εισαγγελική εντολή και μοναχικών ασθενών) που νοσηλεύονταν στα νοσοκομεία της Αττικής με φτωχό ή ανύπαρκτο υποστηρικτικό περιβάλλον. Όσο μεγάλος κι αν φαντάζει ο αριθμός των εθελοντών και των εξυπηρετούμενων, οι ανάγκες των ανθρώπων που είναι μόνοι τους στα νοσοκομεία αυξάνονται διαρκώς. Αναπόφευκτα λοιπόν, αυξάνεται και η ανάγκη για νέους εθελοντές.
Η «Εθελοντική Διακονία Ασθενών» σχεδιάζει να πραγματοποιήσει το Μάϊο νέα σεμινάρια εκπαίδευσης εθελοντών. Για την εκτενέστερη ενημέρωση σας και πληροφορίες για τη διαδικασία ένταξης στο πρόγραμμα επικοινωνήστε από Δευτέρα έως Παρασκευή 08:00 έως 16:00 στα τηλέφωνα: 2107752706, 2107252706, 2107252716.