Ένα μικρό ευχαριστώ, σε μεγάλους ανθρώπους

“Οφείλονται τόσα πολλά από τόσους πολλούς σε τόσους λίγους”, παραφράζοντας τη φράση του Τσώρτσιλ, τιμούμε τον κάθε εθελοντή ξεχωριστά.

5/12/2019: Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικής Προσφοράς. Μιας προσφοράς που διαπνέεται από τις αξίες της αλληλεγγύης, της αμοιβαιότητας, του αλτρουισμού, της αμοιβαίας εμπιστοσύνης, της συνεργασίας και της ενδυνάμωσης της κοινωνικής συνοχής.

Η «Εθελοντική Διακονία Ασθενών» από τη συγκρότησή της το 2003 λειτουργεί σαν φάρος εθελοντισμού στη χώρα μας έχοντας ευαισθητοποιήσει, εκπαιδεύσει και υποστηρίξει περισσότερους από 2.500 συνανθρώπους μας να προσφέρουν εθελοντικά στον «απαιτητικό» χώρο του Νοσοκομείου συντροφιά, συμπαράσταση και χαμόγελο σε κακοποιημένα/εγκαταλελειμμένα παιδιά των Νοσοκομείων  Παίδων της Αττικής, αλλά και σε μοναχικούς ενήλικες ασθενείς.

Χάρη στους 531 εκπαιδευμένους και καταρτισμένους εθελοντές της, από τις αρχές του χρόνου μέχρι και σήμερα, η «Εθελοντική Διακονία Ασθενών»  προσέφερε 29.885 ώρες αγάπης και ανθρώπινη παρουσίας σε 1.698 μοναχικούς συνανθρώπους μας.

Συναισθανόμενοι την ανάγκη ενός παιδιού που νοσηλεύεται μόνο του για μια αγκαλιά, ενός παιδιού με εισαγγελική εντολή για παιχνίδι και ενός μοναχικού ενήλικα για έναν άνθρωπο να τον ακούσει, οι εθελοντές τις «Διακονίας» είναι εκεί. Για να σταθούν σε ανθρώπους που δοκιμάζονται και το έχουν ανάγκη. Χωρίς γιατί και πώς. Είναι απλά εκεί.

Με αφορμή και τη σημερινή ημέρα νιώθουμε τιμή και ευγνωμοσύνη όλους τους Εθελοντές για την καθημερινή τους συνεισφορά στο έργο μας και το όραμα που όλοι στην οικογένεια της «Διακονίας» υπηρετούμε: «κανένας συνάνθρωπός μας να μην αντιμετωπίζει μόνος του το βάρος της ασθένειας, της εγκατάλειψης, και της μοναξιάς, γιατί ο καθένας μας έχει δικαίωμα στην υποστηρικτική παρουσία και αγάπη ενός ανθρώπου  δίπλα του, ανεξάρτητα από κάθε είδους διαχωρισμό.»

Αν θες κι εσύ να μπεις στην μεγάλη οικογένεια της Διακονίας κάλεσε στα 2107752706, 2107252706 και μάθε τον τρόπο.