35 νέοι εθελοντές στη μεγάλη οικογένεια της “Διακονίας”

35 νέοι εθελοντές ολοκλήρωσαν με επιτυχία τον πρώτο κύκλο εκπαίδευσης για την περίοδο 2019-2020 και προστέθηκαν στη μεγάλη οικογένεια των εθελοντών της «Εθελοντικής Διακονίας Ασθενών».

Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, η υλοποιήθηκε από την «Εθελοντική Διακονία Ασθενών» σε συνεργασία με το «Ι.Π.Ε.» της Ι.Α.Α., μέσα από τη θεωρία και βιωματικά εργαστήρια, οι νέοι εθελοντές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να αποκτήσουν δεξιότητες για θέματα και  όπως η προσέγγιση ενός κακοποιημένου παιδιού, ενός χρόνια πάσχοντα ασθενή, ή ενός ατόμου με διαφορετική πολιτισμική κουλτούρα. Επιπλέον, θέματα όπως η διαχείριση της συναισθηματικής εμπλοκής και η διαχείριση του θυμού ή επιθετικών συμπεριφορών συνέβαλαν στη σφαιρική ανάπτυξη και καλλιέργεια των νέων εθελοντών.

Πάγια στόχευση της «Εθελοντικής Διακονίας Ασθενών» είναι όλοι οι εθελοντές της να κατέχουν τα κατάλληλα εφόδια για την  αξιόπιστη  και αποτελεσματική παρουσία των εθελοντών της στο πλευρό των εγκαταλελειμμένων παιδιών και  μοναχικών ασθενών.

Το σεμινάριο εκπαίδευσης εμπλουτίστηκε με τη προσφορά κερασμάτων από την εταιρεία «Αρτοποιητής», την οποία και ευχαριστούμε θερμά.

Οι ανάγκες των ανθρώπων που είναι μόνοι τους στα νοσοκομεία αυξάνονται, και δέσμευσή μας να είμαστε δίπλα τους με τους παραπάνω από 500 ενεργούς εθελοντές μας, παραμένει.

Ταγμένοι στην υλοποίηση του οράματός μας και λόγω του όγκου των αιτημάτων για προσφορά μέσω της “Διακονίας”, σχεδιάζουμε έκτακτο σεμιναριακό κύκλο εκπαίδευσης νέων εθελοντών στη διάρκεια του Νοεμβρίου 2019. Για περισσότερες σχετικές πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν από Δευτέρα έως Παρασκευή 08:00 – 16:00 στα τηλέφωνα 210 77 52706, 210 7252706 και 210 7252716.