Η Εθελοντική… ανακούφιση

Η «Εθελοντική Διακονία Ασθενών» προσφέρει από το 2003 μέχρι σήμερα ανακούφιση, βοήθεια και αγάπη στο συνάνθρωπο, ενήλικα και παιδί στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας και στα Παίδων Αττικής.

Εθελοντές της «Διακονίας» συντροφεύουν ηλικιωμένους μοναχικούς ασθενείς στα νοσοκομεία δίνοντας χρόνο, παρουσία, ένα γλυκό λόγο, ένα ποτήρι νερό, αγάπη.

Επιπλέον, τρεις διαφορετικές ομάδες εθελοντών προσφέρουν έργο σε παιδιά που βρίσκονται εγκαταλελειμμένα, ανάπηρα ή παραμένουν στα τρία Παίδων για αρκετό διάστημα κατόπιν εισαγγελικής παρέμβασης έως ότου μεταφερθούν σε δομές κοινωνικής πρόνοιας.

Η πρώτη ομάδα αποτελείται από εθελοντές που μεμονωμένα αναλαμβάνουν σε τρίωρη βάρδια τη φροντίδα, την απασχόληση, την ψυχαγωγία του παιδιού με σκοπό να απαλύνουν τον ψυχικό και σωματικό του πόνο και να το κάνουν να ξεφύγει λίγο από το κλίμα του νοσοκομείου.

Η δεύτερη ομάδα απευθύνεται σε όλα τα παιδιά του νοσοκομείου που μπορούν να βγουν για δύο ώρες από το θάλαμο νοσηλείας τους. Παίζουμε, ζωγραφίζουμε, κάνουμε κατασκευές, χορεύουμε με τα παιδιά και τους γονείς τους δημιουργώντας ένα ευχάριστο κλίμα μέσα στο χώρο του νοσοκομείου.

Η τρίτη ομάδα προσφέρει απλόχερα τη δροσιά, την αγάπη της και την παρουσία της στο ογκολογικό τμήμα με παιδιά που ταλαιπωρούνται από ανίατες ασθένειες.

Τις μέρες αυτές που η χώρα πλήττεται από την καταστροφή που προκάλεσε η πυρκαγιά, η «Εθελοντική Διακονία Ασθενών» στάθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη. Σεβόμενοι το έργο δημόσιων λειτουργών, φορέων αλλά και εθελοντών στο πεδίο που επλήγη, προσφέραμε τη βοήθειά μας εκεί που πραγματικά μπορούσαμε να βοηθήσουμε αποτελεσματικά, στα δημόσια νοσοκομεία. Από την πρώτη στιγμή εθελοντές έσπευσαν στα νοσοκομεία που βρισκόταν οι εγκαυματίες  ενώ την Τετάρτη στη δημιουργική απασχόληση είχαμε ανάμεσα στα άλλα, παιδάκια που έφεραν εγκαύματα από την καταστροφική πυρκαγιά. Βρεθήκαμε αντιμέτωποι με κάτι πρωτόγνωρο και συγκλονιστικό, μια σιωπή που κάλυπτε σα σκιά την παιδική ανεμελιά, το γέλιο, τη χαρά. Η δύναμη της αγάπης έκανε και πάλι το θαύμα της.

Τα σφιγμένα προσωπάκια χαμογέλασαν με τα παιχνίδια. Οι κατασκευές, αναπτέρωσαν πάλι στις καρδούλες τους την ελπίδα της δημιουργίας.

Δίπλα στην Ε. που φτιάχνει μια καρδιά από βότσαλα-η ελπίδα στη παραλία, δίπλα στον Σ. που ζωγραφίζει δελφίνια και καβουράκια, δίπλα στη Χ. που φτιάχνει το μικρό της ενυδρείο βρέθηκαν οι εθελοντές της «Διακονίας». Τα βοήθησαν να ξεχάσουν τις δύσκολες στιγμές, να χαμογελάσουν χορεύοντας χόκι πόκι και να γελάσουν δυνατά τραγουδώντας “χαρωπά θε να γελάσω δυνατά”!! Το σύνθημά μας είναι απλό: «Δώσε αγάπη, πάρε χαρά!».

Θέλεις και εσύ; Μπορείς να είσαι δίπλα τους!

Μάθε τον τρόπο καλώντας στα 2107752706, 2107252706, ή στέλνοντας email στο edani@diaconia.gr.