Από παιδιά για παιδιά η καλοκαιρινή γιορτή στο “Παίδων Π&Α Κυριακού”

Πλημμυρισμένη από μοναδικές στιγμές χαράς, ευτυχίας και ξεγνοιασιάς ήταν η καλοκαιρινή γιορτή της Ομάδας Δημιουργικής Απασχόλησης της «Εθελοντικής Διακονίας Ασθενών» χθες στο Παίδων «Π&Α Κυριακού».

Χορός, τραγούδι, παιχνίδια και θεατρικό δρώμενο από τα παιδιά του 3ου Δημοτικού Γλυφάδας και του 2ου Γυμνασίου Γέρακα έκαναν τις καρδιές των παιδιών που νοσηλεύονται να γεμίσουν από υπέροχα συναισθήματα.

Το «αλεξίπτωτο» ένωσε όλες τις παιδικές ψυχές σε κοινό στόχο.. Να μη πέσει η μπάλα!! Η ιστορία της αγάπης, δραματοποιημένη από τα παιδιά του 2ου γυμνασίου Γέρακα, μας δίδαξε ότι η αξία ενός πραγματικού φίλου είναι ανεκτίμητη!! Η συνεργασία και οι λεπτοί χειρισμοί για να μη πέσει ο πύργος του jenga  ανάπτυξε ακόμα περισσότερες δεξιότητες!!

Ενώ τα σφιγμένα χείλη δήλωναν πόσο δύσκολος είναι ο αποχωρισμός εάν έχεις περάσει πολύ όμορφα..

“Χέρια σφιχτά θα ενώσουμε

κι καρδιές θα κερδίσουν τη μάχη,

στη προσευχή θ’ανταμώσουμε

μοναχά σαν υπάρχει αγάπη!”

 

Η Ομάδα Δημιουργικής Απασχόλησης πραγματοποιείται κάθε Δευτέρα στην αίθουσα του σχολείου στο Νοσοκομείο Παίδων «Π&Α Κυριακού» για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, αναδεικνύοντας την αγαστή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ του νοσοκομείου και ιδιαίτερα του αναπληρωτή διοικητή κου Χρήστου Μάνου και της «Εθελοντικής Διακονίας Ασθενών».

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Σημεία Στήριξης», που συγχρηματοδοτείται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα, τη Φιλανθρωπική Οργάνωση Hellenic Hope και το Ίδρυμα Μποδοσάκη»

 

Δείτε σχετικό βίντεο