Γιορτή λήξης – “Συναυλία για τον Άνθρωπο”

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η «Συναυλία για τον Άνθρωπο» την οποία οργάνωσε η «Εθελοντική Διακονία Ασθενών», από κοινού με την «7η Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Αθηναίων» και τη «Φιλαρμονική Ορχήστρα Νέων».

Αφορμή η ολοκλήρωση της εκπαιδευτικής περιόδου, αλλά και η συνοπτική παρουσίαση της συμβολής της «Εθελοντικής Διακονίας Ασθενών» στο πρόβλημα των μοναχικών παιδιών και ενηλίκων που βρίσκονται στα νοσοκομεία.

Εκατοντάδες κόσμου απόλαυσαν ακούσματα όπως το Dance of Kgnights από το μπαλέτο “Ρωμαίος & Ιουλιέτα” του Prokoviev και το πολύ γνωστό και αγαπημένο έργο του Tchaikovsky: Λίμνη των κύκνων, από τη νεανική ορχήστρα ΦΙΛ.Ο.Ν.

Τη συναυλία τίμησε με τη παρουσία του ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Πανοσιολογιώτατος π.Συμεών Βολιώτης ο οποίος μετέφερε τις ευχές και το μήνυμα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερωνύμου του Β΄ ότι η Εκκλησία μας έχει και διεκδικεί να έχει μόνο μία εξουσία, την εξουσία της αγάπης. Της αγάπης η οποία απελευθερώνει τον άνθρωπο και δεν έχει όρια.

Συνεχάρη τον πρόεδρο της «Εθελοντικής Διακονίας Ασθενών» αιδεσιμολογιώτατο π.Βασίλειο Κοντογιάννη για το σημαντικό έργο, καθώς σε έναν κόσμο φιλαυτίας και ιδιοτέλειας, παραπάνω από 400 συνάνθρωποί μας εκπαιδεύονται και διακονούν, δίνουν τον εαυτό τους και προσφέρουν αγάπη στο συνάνθρωπο.

Ο π.Βασίλειος Κοντογιάννης με τη σειρά του ευχαρίστησε και τόνισε ιδιαιτέρως το αμείωτο ενδιαφέρον και την προσευχή του Μακαριωτάτου για την ευόδωση του έργου της Διακονίας και ευχήθηκε, όπως η ορχήστρα εκτέλεσε το πρόγραμμα με απόλυτο συγχρονισμό, πειθαρχία και χωρίς παραφωνία, έτσι να συνεχίζει το έργο να προσφέρεται με συγχρονισμό και πειθαρχία για να υπάρχει το όμορφο αποτέλεσμα της μελωδίας της διακονίας στον συνάνθρωπο.

Την εκδήλωση έκλεισε η πρόεδρος της «7ης κοινότητας του Δήμου Αθηναίων» κ.Δάφνη Γαβρίλη η οποία ευχαρίστησε όλους για την οργάνωση και παρουσία στη τόσο σημαντική γιορτή.