Δημιουργική Απασχόληση και Ψυχαγωγία στα Νοσοκομεία Παίδων

Στοχεύοντας στη βελτίωση της ψυχοσυναισθηματικής κατάστασης των παιδιών που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία Παίδων «Αγία Σοφία» και «Π.&Α. Κυριακού» και «Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων», η «Εθελοντική Διακονία Ασθενών» αναπτύσσει τις Ομάδες Δημιουργικής Απασχόλησης και δράσεις Ψυχαγωγίας.
Με δραστηριότητες προσαρμοσμένες στις ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε παιδιού, δίνεται η ευκαιρία έκφρασης των συναισθημάτων, επικοινωνίας και δημιουργίας. Το κέφι των εθελοντών των ομάδων, τα «μαγικά» κόλπα του εθελοντή ταχυδακτυλουργού αλλά και τα υπέροχα δημιουργήματα, φέρνουν το χαμόγελο ξανά στα χείλη των πονεμένων μικρών μας φίλων. Και η χαρά τους πολλαπλασιάζεται όταν παίζουν με παιχνίδια «από παιδιά για παιδιά», όπως αυτά που προσέφεραν οι μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Γλυφάδας, μικροί ηλικιακά αλλά Μεγάλοι στη καρδιά!


Το έργο συνεχίζεται, εμπλουτίζεται και επεκτείνεται, στο πλαίσιο του προγράμματος «Σημεία Στήριξης», που συγχρηματοδοτείται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση- John S. Latsis Public Benefit Foundation, το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα, τη Φιλανθρωπική Οργάνωση Hellenic Hope και το Bodossaki Foundation – Ίδρυμα Μποδοσάκη.