Τα εκπαιδευτικά – επιμορφωτικά προγράμματα της ΕΔΑΝΙ υπό την εποπτεία του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως

Στις 19 Απριλίου με τον Αγιασμό που έγινε από τον Αρχιεπίσκοπο στην αίθουσα του Ιδρύματος έγινε & επίσημα η έναρξη λειτουργίας του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης.

Έτσι τα εκπαιδευτικά – επιμορφωτικά προγράμματα της ΕΔΑΝΙ για τους νέους εθελοντές εντάχθηκαν ήδη και λειτουργούν υπό την εποπτεία του ιδρύματος.

Το Ι.Π.Ε. ήταν μια προσδοκία πολλών ετών και χαιρόμαστε που άρχισε να υλοποιείται, δίδοντας την δυνατότητα σε κληρικούς και τους λαϊκούς συνεργάτες τους να έχουν όχι μια τυπική ψυχρή ενημέρωση –επιμόρφωση αλλά μία ακόμη ευκαιρία να μεταφέρουν στην Εκκλησιαστική κοινότητα την κοινωνία Αγάπης που γενάτε και βιώνεται στην Θεία Λειτουργία.

Όπως αυτό γινόταν και γίνεται μετά την Θεία λειτουργία στο περιστύλιο των Ναών (& σήμερα) στο αρχονταρίκι των ενοριακών κέντρων, το ΙΠΕ μας δίνει την ευλογία να συναντόμαστε με τους κληρικούς και λαϊκούς συνεργάτες τους, των άλλων ενοριών στο περιστύλιο-προάυλιο της Αρχιεπισκοπής

Είναι ένα ιστορικό ξεκίνημα που, όπως ανέφερε ο Γεν. Διευθυντής του & καθηγητής της Θεολογικής Σχολής π. Αδαμάντιος Αυγουστίδης στην πρώτη σύναξη των Νοσοκομειακών Εφημερίων, «δεν έχει σκοπό να δώσει κατεύθυνση γραμμή και καθοδήγηση στην δεδομένη γνωστή και (παρά τις ανθρώπινες ατέλειές της) ευλογημένη ποιμαντική μας διακονία, αλλά την δυνατότητα να καθρεφτιζόμαστε (να καθρεφτίζουμε, να βλέπουμε) την δική μας ποιμαντική προσφορά στην ευλογημένη κοινή προσφορά της Εκκλησιαστικής μας κοινότητας, να κάνουμε την αναγκαία κριτική και τυχών βελτίωση της προσφοράς μας, όταν και όπου εμείς θα το κρίνουμε απαραίτητο και δυνατό».

Ευχαριστούμε πολύ τον Μακαριότατο που αφουγκράστηκε τις προσδοκίες μας και μας χάρισε αυτή την ευλογία.

Ευχόμαστε, και υικά θα προσευχόμαστε, η Αγάπη Του Αναστημένου Σωτήρα μας να χαρίζει μακροημέρευση & δύναμη στον Αρχιεπίσκοπο και τους συνεργάτες του να δουν το ίδρυμα σε πλήρη λειτουργία δράση και προσφορά.

Δείτε την ιστοσελίδα του Ιδρύματος και των επιμορφωτικών προγραμμάτων του