20 Χρόνια Μαζί!

Εκατοντάδες εθελοντές και φίλοι της “Διακονίας” παρευρέθησαν στην εκδήλωση για τη κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας. Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με τη παρουσία τους ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρωγών κ. Φιλόθεος, ο τ.Διοικητής του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου κ.Δημήτριος Βανδώρος, ο συγγραφέας θεολόγος π. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος (π.Λίβυος), ο κ. Δημήτριος Χόρτης μέλος του Δ.Σ. του ΚΚΠΠΑ, εκπρόσωποι Φιλανθρωπικών Ιδρυμάτων οι οποίοι έχουν αξιολογήσει και συνδράμει το έργο της “Διακονίας” και εκπρόσωποι συνεργαζόμενων νοσοκομείων και δήμων.

Ο επ.Πρόεδρος της Διακονίας, ανοίγοντας την εκδήλωση, τόνισε ότι το έργο της Διακονίας είναι έργο όλων και όχι ενός ανθρώπου και ευχαρίστησε από τα βάθη της καρδίας όλους τους εθελοντές, πλέον των 2500, οι οποίοι έχουν περάσει από την οικογένεια της Διακονίας.

Κατόπιν, ο Θεοφιλέστατος κ Φιλόθεος, μεταφέροντας τις εγκάρδιες ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερωνύμου, ανέφερε ότι ο Μακαριώτατος στηρίζει το έργο της Διακονίας ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία και  στα πρώτα βήματα αυτής στα οποία ήταν στο πλευρό της ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος κυρός Χριστόδουλος.

Εν συνεχεία το λόγο πήρε ο τ.Διοικητής του Γ.Ν.Α. “Ιπποκράτειο” κ.Βανδώρος ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην αγαστή συνεργασία που υπήρξε στη διάρκεια της 4ετούς θητείας του κατά την οποία εκατοντάδες ασθενείς είχαν στο πλευρό τους εθελοντές της Διακονίας. αναφέρθηκε στο λαμπερό πρόσωπο των εθελοντών αλλά και στο μεγάλο χαμόγελο στο πρόσωπο των ασθενών το οποίο χαράσσεται όταν δέχονται την επίσκεψη των εθελοντών.

Κατόπιν, ο κ Χόρτης, μέλος του Δ.Σ. του Κ.Κ.Π.Π.Α., εκπροσωπώντας τον πρόεδρο του Κέντρου κ.Γιάννο Λιβανό, ανέδειξε την όμορφη συνεργασία η οποία έχει αναπτυχθεί μεταξύ της “Διακονίας” και του Κ.Κ.Π.Π.Α. και μέσω της οποίας εθελοντές της “Διακονίας” επισκέπτονται ηλικιωμένους σε Θεραπευτήρια που ανήκουν στο Κέντρο και συνοδεύουν παιδιά τα οποία διαμένουν σε δημόσιες δομές προστασίας, σε εξωιδρυματικές δραστηριότητες. Ο κ.Χόρτης ανέφερε ότι τόσο οι εργαζόμενοι των δομών όσο και οι επωφελούμενοι μιλάνε με τα καλύτερα λόγια για τους εθελοντές και ευχήθηκε να συνεχίσει αυτή η όμορφη συνεργασία.

Στη συνέχεια η “Διακονία”, τιμώντας τη μεγάλη οικογένεια των εθελοντών της, βράβευσε ενδεικτικά εθελοντές οι οποίοι κάνανε τι περισσότερες βάρδιες το έτος 2022. Οι εθελοντές, καταχειροκροτήθηκαν από όλους και έγιναν πρότυπα ζωής για τον καθένα μας, καθώς όλοι βγαίνοντας από το “εγώ” μας, μπορούμε να γίνουμε μόνο καλύτεροι!

Συνεχίζοντας η εκδήλωση, ακολούθησε η πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία του συγγραφέα και θεολόγου π. Χαράλαμπου Παπαδόπουλου (π. Λίβυος). Ο π. Λίβυος μοιράστηκε μαζί μας 5 πράγματα τα οποία μαθαίνουμε όταν αγαπάμε και προσφέρουμε (μέρος της ομιλίας μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ). Μεταξύ άλλων τόνισε ότι η πραγματική αγάπη δεν έχει λόγια, είναι απλά έργα. Επιπλέον, για να μπορέσω να αγαπήσω αληθινά τον άλλον, πρέπει πρώτα να αγαπήσω αληθινά τον εαυτό μου. Θα πρέπει να αναγνωρίσω πότε έχω αληθινή ταπεινότητα, έχοντας επίγνωση των αδυναμιών μου και των ορίων μου και άλλο χαμηλή αυτοεκτίμηση. Κλείνοντας εξήρε και αυτός από τη πλευρά του την 20ετή προσφορά της “Διακονίας” και τους εθελοντές της οι οποίοι προσφέρουν χωρίς να μιλάνε και δείχνουν το παράδειγμα της αληθινής αγάπης.

20 χρόνια προσφοράς, 2.578 εθελοντές σε 83.000 μοναχικούς συνανθρώπους μας. Και θα συνεχίσουμε να είμαστε πάντα στο πλευρό όσων έχουν ανάγκη, όσο υπάρχει ανάγκη.