Εκπαίδευση Νέων Εθελοντών

Οι δύσκολες στιγμές που διανύουμε, μας φανερώνουν πόσο σημαντική είναι η καθημερινή βοήθεια στον συνάνθρωπο. Η ανάγκη αυτή φαίνεται και από τους γεμάτους θαλάμους των νοσοκομείων, με μικρούς και μεγάλους ασθενείς που δεν έχουν κανέναν άνθρωπο να τους συμπαρασταθεί.

Δυστυχώς το ζήτημα με τα κακοποιημένα ή εγκαταλειμμένα παιδιά συνεχώς και γιγαντώνεται. Το ίδιο αποτυπώνεται με δραματικό τρόπο και από το γεγονός ότι μέσα στο μήνα Μάιο η «Διακονία» κλήθηκε από τα Νοσοκομεία Παίδων να σταθεί στο πλευρό και να υποστηρίξει 93 παιδικές ψυχές που βιώνουν καθημερινά την αίσθηση της μοναξιάς και του πόνου.

Με σκοπό να μεγαλώσει η μεγάλη οικογένεια των εθελοντών της «Διακονίας» αλλά και να δοθεί η δυνατότητα σε περισσότερους συνανθρώπους μας να διοχετεύσουν την αγάπη τους προς τον συνάνθρωπο μέσα από ένα ασφαλές και οργανωμένο πλαίσιο, θα πραγματοποιηθεί η θεωρητική εκπαίδευση νέων εθελοντών από τη Τρίτη 14 Ιουνίου έως και την Παρασκευή 17 Ιουνίου.

Θέματα όπως η συναισθηματική εμπλοκή, η διαχείριση του θυμού, η προσέγγιση κακοποιημένων παιδιών κλπ θα παρουσιαστούν από εθελοντές επιστήμονες συνεργάτες. Η πλειονότητα των εισηγήσεων θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης, στα κεντρικά γραφεία του Συλλόγου, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας των συμμετεχόντων.

Κάλεσε τώρα και εσύ στο 210 7252706 ή 210 7752706 για να συμμετέχεις!!