Εκπαίδευση εθελοντών του Δήμου Παπάγου – Χολαργού

Η «Εθελοντική Διακονία Ασθενών», αξιοποιώντας την μεγάλη εμπειρία που έχει από τα 18 χρόνια λειτουργίας της στην εκπαίδευση εθελοντών και στην οργάνωση και συντονισμό εθελοντικού έργου, ανταποκρίθηκε στη πρόσκληση που έλαβε από τον Δήμο Παπάγου – Χολαργού για συμμετοχή στην εκπαίδευση των εθελοντών του δήμου.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 9 Ιουνίου και ώρα 19:00, στη διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Εθελοντισμός στην Τοπική Κοινωνία» που διοργάνωσε ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού, ο Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της «Διακονίας» κος Αθανάσιος Κοντογιάννης, ανέπτυξε την έννοια του εθελοντισμού, τα κίνητρα που οδηγούν κάποιον να προσφέρει εθελοντικά, καθώς επίσης και τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του εθελοντή.

Όραμα της «Διακονίας» είναι κανένας συνάνθρωπός μας να μην αντιμετωπίζει μόνος του το βάρος της ασθένειας, της εγκατάλειψης, και της μοναξιάς, γιατί ο καθένας μας έχει δικαίωμα στην υποστηρικτική παρουσία και αγάπη ενός ανθρώπου  δίπλα του, ανεξάρτητα από κάθε είδους διαχωρισμό. Αποστολή της είναι να αποτελέσει φάρο ευαισθητοποίησης στο πνεύμα και τις αρχές του εθελοντισμού και στη φροντίδα των μοναχικών και εγκαταλελειμμένων συνανθρώπων μας.

Μετά από 18 χρόνια λειτουργίας και συνεχούς προσφοράς, και έχοντας εκπαιδεύσει περισσότερους από 2.400 εθελοντές, η «Διακονία» γνωρίζει πλέον πολύ καλά πώς να μεταλαμπαδεύει την αξία του εθελοντισμού.

Ευχαριστούμε πολύ τον Δήμο Παπάγου Χολαργού και τον Δήμαρχο κ Ηλία Αποστολόπουλο για τη μακρά συνεργασία που έχει αναπτυχθεί προς όφελος του συνανθρώπου μας που έχει ανάγκη καθώς επίσης και την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής κ Μαρία Αθανασάκου-Μουντάκη για την πρόσκληση.