«Διακονία»: Πάντα δίπλα στα Νοσοκομεία της Αττικής!

Η «Εθελοντική Διακονία Ασθενών» αφουγκραζόμενη τις νέες ανάγκες του Εθνικού Συστήματος Υγείας και ούσα έτοιμη να συμβάλλει με ασφάλεια και υπευθυνότητα ανά πάσα στιγμή, ξεκίνησε και υλοποιεί μια ακόμα νέα δράση την περίοδο του νέου κορωνοϊού Covid-19.

Συγκεκριμένα, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του Νοσοκομείου Αφροδίσιων και Δερματικών Νόσων «Ανδρέας Συγγρός», η «Διακονία» συμβάλλει στην υποστήριξη της διαδικασίας υποδοχής και θερμομέτρησης των επισκεπτών και ασθενών του Νοσοκομείου.

Οι εθελοντές της «Διακονίας», άρτια εκπαιδευμένοι και τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας, υποδέχονται με χαμόγελο τους επισκέπτες και ασθενείς του Νοσοκομείου, τους θερμομετρούν εξ’ αποστάσεως με θερμόμετρο υπερύθρων, ενώ παράλληλα πραγματοποιούν διερευνητικές ερωτήσεις για τυχόν συμπτώματα που σχετίζονται με τη λοίμωξη Covid-19 ή επαφή με ύποπτο κρούσμα.

Από τη Δευτέρα 8/3/2021, όταν και ξεκίνησε η νέα αυτή δράση, μέχρι και σήμερα 3009 επισκέπτες και ασθενείς του Νοσοκομείου «Ανδρέας Συγγρός» δέχθηκαν τις υπηρεσίες 9 εθελοντών της «Διακονίας», οι οποίοι συνέβαλαν στην υποστήριξη της εν λόγω δράσης με 89,5 ώρες εθελοντικής προσφοράς.

Από την αρχή της πανδημίας η «Εθελοντική Διακονία Ασθενών» θεωρεί καθήκον της την υποστήριξη των Νοσοκομείων της Αττικής και των μοναχικών συνανθρώπων μας και το υλοποιεί προσφέροντας με υπευθυνότητα και ασφάλεια όταν της ζητείται. Επιπλέον, συμβάλλει στην καταπολέμηση της διασποράς με τη συνεχή εκπαίδευση των εθελοντών της και την αφοσίωση της στην απόλυτη τήρηση των μέτρων.
Πέρασε 1 χρόνος και δυστυχώς οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε είναι ακόμα μεγάλες. Όπως όλοι, ευχόμαστε σύντομα να τελειώσει όλο αυτό. Μέχρι τότε όμως, η «Διακονία» όσο της το επιτρέπουν οι συνθήκες θα είναι δίπλα στους σημερινούς ήρωες…

Γιατί οι ήρωες σήμερα δεν φοράνε κάπα. Είναι στα Νοσοκομεία και παλεύουν για όλους εμάς καθημερινά.