Όταν η διάθεση για προσφορά δε σταματά ποτέ

Ακόμα και μέσα σε αυτήν την πολύ δύσκολη περίοδο που βιώνει όλη η ανθρωπότητα τον τελευταίο χρόνο, οφείλουμε όλοι μας να εστιάζουμε στα θετικά στοιχεία, αυτά που μας γεμίζουν αισιοδοξία και μας θυμίζουν πως όσο υπάρχει ανθρωπιά τίποτα δεν είναι χαμένο.

Στην περίπτωση μας, το συγκινητικό ενδιαφέρον και επιθυμία των νέων μας εθελοντών να προσφέρουν το συντομότερο μέσα από τις δράσεις της «Διακονίας» καθώς και η εμπιστοσύνη που μας δείχνουν, είναι κάτι που μας γεμίζει με δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουμε παρά τις αντιξοότητες.

38 νέοι εθελοντές ολοκλήρωσαν με επιτυχία τον πρώτο κύκλο εκπαίδευσης για την περίοδο 2020-2021 και προστέθηκαν στη μεγάλη οικογένεια των εθελοντών της «Εθελοντικής Διακονίας Ασθενών».

Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, η οποία διεξήχθη μέσω προγράμματος τηλεδιάσκεψης από την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου έως την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020, οι νέοι εθελοντές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να λάβουν πολύτιμες γνώσεις σχετικά με τη στάση και τα μέτρα προφύλαξης που πρέπει να λαμβάνουν οι εθελοντές κατά την προσφορά τους, καθώς και να αποκτήσουν δεξιότητες για θέματα όπως η διαχείριση θυμού ή επιθετικών συμπεριφορών, η προσέγγιση ενός ατόμου με διαφορετική πολιτισμική κουλτούρα και η κινητοποίηση και απασχόληση των ασθενών. Επιπλέον, θέματα όπως η διαχείριση της συναισθηματικής εμπλοκής και η συμβολή του εθελοντή στο παιδιατρικό νοσοκομείο συνέβαλαν στη σφαιρική εκπαίδευση των νέων εθελοντών καθώς και στην κατανόηση εννοιών απαραίτητων για την προστασία τους.

Οι ανάγκες για προσφορά στους συνανθρώπους μας αυξάνονται και διαφοροποιούνται διαρκώς. Η «Εθελοντική Διακονία Ασθενών» με σύμμαχο την θέληση των ανθρώπων που την εμπιστεύονται, προσβλέπει στη δημιουργία καταρτισμένων εθελοντών, οι οποίοι με υπευθυνότητα, ασφάλεια και την καθημερινή υποστήριξη της, θα συμβάλλουν στην ανακούφιση συνανθρώπων μας που το έχουν ανάγκη.

Αν έχεις κι εσύ τη θέληση να προσφέρεις επικοινώνησε Δευτέρα με Παρασκευή 8:00-20:00 στο 2107252706, 2107252716 και 2107752706 και μάθε πως θα γίνεις μέλος της ομάδας της «Εθελοντικής Διακονίας Ασθενών».