Όταν στη προσφορά δεν υπάρχει lockdown

7 Νοεμβρίου – 7 Δεκεμβρίου: 1.448 ώρες προσφοράς από τη “Διακονία”.

Από τις 7 Νοεμβρίου βιώνουμε όλοι μας ένα δεύτερο lockdown. Ένα lockdown που κάνει  πολλά από τα πράγματα που θέλουμε  να κάνουμε, να σταματούν. Είναι κάποια πράγματα όμως που δεν μπορούν να σταματήσουν. Αντιθέτως η κρίση κάνει την ανάγκη γι αυτά ακόμα μεγαλύτερη. Ένα από αυτά είναι η προσφορά σε συνανθρώπους μας που μας έχουν ανάγκη.

Η «Εθελοντική Διακονία Ασθενών», καθ’ όλη  τη διάρκεια του lockdown, συνεχίζει τις δράσεις προσφοράς της. Ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα των Νοσοκομείων και των μοναχικών συνανθρώπων μας, από τις 7 Νοεμβρίου έως τις 7 Δεκεμβρίου, με την απαραίτητη συμβολή 122 καταρτισμένων και απόλυτα συνεπών στην τήρηση των μέτρων εθελοντών της, προσέφερε 1.448 ώρες (512 βάρδιες) σε 76 παιδιά που νοσηλεύονταν στα Νοσοκομεία Παίδων και 300 ενήλικες νοσηλευόμενους ασθενείς και μοναχικούς συνανθρώπους μας κατ οίκον, μέσα από τις δράσεις της “Ατομική Φροντίδα“, “Διακονία Κατ’ Οίκον“, “Διακονία Λατρείας” και “Ψυχαγωγίας Νοσηλευόμενων Παιδιών“. Παράλληλα, μέσω της “Γραμμής Στήριξης” η οποία συνεχίζει να λειτουργεί, οι Κοινωνικοί Λειτουργοί της “Διακονίας διαχειρίστηκαν 220 κλήσεις παρέχοντας συμβουλές, υποστήριξη και καθοδήγηση σε συνανθρώπους μας που το είχαν ανάγκη.

Δεν μπορείς να αδιαφορήσεις για κάποιον που σε έχει ανάγκη. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να τον στηρίξεις, με υπευθυνότητα και ασφάλεια τόσο για τον ίδιο όσο και για σένα. Κι αν δεν μπορείς εσύ, μπορείς να τον παραπέμψεις σε κάποιον που ίσως μπορεί να κάνει κάτι γι αυτόν.

Αν χρειάζεστε βοήθεια ή γνωρίζετε κάποιον μοναχικό συνάνθρωπο μας, ο οποίος χρειάζεται βοήθεια με την αγορά υλικών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.)  επικοινωνήστε μαζί μας Δευτέρα με Παρασκευή 8:00-20:00 στο 2107252706 και 2107752706.