ΔΙΑ-σκέδαση στους χώρους του πόνου

Προσφέροντας το ελάχιστο δίνουμε πολύ Χαρά στα παιδιά και στους γονείς τους” είπε ο κος Δημήτρης (εθελοντής)
Η μακρά παραμονή των παιδιών μέσα στα παιδιατρικά νοσοκομεία, σε συνδυασμό με τις συνθήκες που δημιούργησε η κρίση του νέου κορωνοϊού, μας οδήγησε στην δημιουργία μιας νέας δράσης της «Ψυχαγωγίας στους Θαλάμους».
Από τον Ιούνιου του 2020, εθελοντές της “Διακονίας” επισκέπτονται μια φορά την εβδομάδα τα νοσηλευόμενα παιδιά και τους χαρίζουν στιγμές ξεγνοιασιάς, ανεμελιάς και παιχνιδιού. Με το παιχνίδι, τις δραστηριότητες και τη ζωντάνια τους, οι εθελοντές της “Διακονίας” μετατρέπουν τους χώρους του πόνου σε χώρους χαράς και παιχνιδιού, με υπευθυνότητα και ασφάλεια, δίνοντας τη δυνατότητα στους μικρούς μας φίλους αλλά και τους συνοδούς τους να αποφορτιστούν από το επιβαρυμένο κλίμα της νοσηλείας. Μετά το τέλος της απασχόλησης του κάθε παιδιού οι εθελοντές μοιράζουν ζωγραφιές και χρώματα στα παιδιά.
Από την αρχή της δράσης έως σήμερα, 530 παιδικές ψυχές που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία «Π&Α Κυριακού» και «Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης», είχαν την ευκαιρία να παίξουν και να χαμογελάσουν μέσα στο γκρίζο του νοσοκομείου, μαζί με 25 εθελοντές της «Διακονίας».
Όπως όλες οι δράσεις της «Διακονίας» και αυτή γίνεται σε συνεργασία με τα Νοσοκομεία και τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και ασφάλειας για τους εθελοντές και τους μικρούς μας φίλους στα νοσοκομεία.
Την υλοποίηση της δράσης τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου χορήγησαν τα βιβλιοπωλεία Liber με τη προσφορά 10 πακέτων ξυλομπογιές και 9 πακέτων κηρομπογιές.
Πάντα υπάρχει τρόπος να προσφέρεις σε αυτούς που το έχουν ανάγκη. Μπορείς και εσύ αν έχεις εταιρεία ή κατάστημα, να γίνεις συνεθελοντής μαζί μας, προσφέροντας σε είδος.
H΄ μπορείς και εσύ ο ίδιος, διαθέτοντας μόλις τρεις ώρες από τη ζωή σου, να κάνεις περισσότερα παιδιά ευτυχισμένα.
Μάθε τον τρόπο καλώντας Δευτέρα με Παρασκευή 8:00-20:00 στο 2107252706, 2107252716 και 2107752706.