Ευαισθητοποίηση-Εκπαίδευση-Πρόληψη

Ανέκαθεν βασικό μέλημα της «Εθελοντικής Διακονίας Ασθενών» είναι η εκπαίδευση και διαρκής επιμόρφωση των εθελοντών της. Στόχος η δημιουργία καταρτισμένων, αξιόπιστων και υπεύθυνων εθελοντών, οι οποίοι παρέχουν με ασφάλεια υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, προς τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται μόνοι τους στα νοσοκομεία.

Οι νέες συνθήκες που όλοι βιώνουμε με τον νέο Κορωνοϊό και η φύση της προσφοράς της «Εθελοντικής Διακονίας Ασθενών», η οποία υλοποιείται κατά κύριο λόγο σε νοσοκομειακούς χώρους, κατέστησαν απαραίτητη την επιπλέον εκπαίδευση των εθελοντών μας σχετικά με τον Covid-19, τα μέτρα πρόληψης αλλά και προστασίας τόσο των ίδιων των εθελοντών όσο και των εξυπηρετούμενων.

Έτσι, σε όλη τη διάρκεια των μηνών Ιουνίου-Ιουλίου και λόγω του ιδιαίτερου ενδιαφέροντος και της μεγάλης ζήτησης από τους εθελοντές μας, δείγμα της αξιοπιστίας και της ευσυνειδησίας τους, υλοποιήθηκε διαδικτυακή εκπαίδευση με την Ομότιμη Καθηγήτρια Νοσηλευτικής του ΕΚΠΑ κα Ηρώ Μπροκαλάκη. Την εκπαίδευση παρακολούθησαν συνολικά 217 εθελοντές της «Διακονίας», αποκτώντας επιπλέον  γνώσεις και εφόδια για την ασφαλή και υπεύθυνη συνέχιση της εθελοντικής τους προσφοράς.

Επιπλέον, με την εκπαίδευση αυτή η «Εθελοντική Διακονία Ασθενών» βάζει το λιθαράκι της στην προσπάθεια πρόληψης κατά του νέου Κορωνοϊού.  Εκπαιδεύοντας τους εθελοντές της οι οποίοι είναι ενεργά μέλη της κοινωνίας μας, αποσκοπεί στην ευρύτερη ευαισθητοποίηση των συνανθρώπων μας σχετικά με την ανάγκη τήρησης των μέτρων προστασίας από όλους με τη συνεπακόλουθη μείωση της διασποράς του ιού.

Τέλος στα πλαίσια της συνεργασίας της «Εθελοντική Διακονία Ασθενών» με την ομάδα «Διακονίας Αγάπης» του Ιδρύματος ο Καλός Σαμαρείτης της Κύπρου, 9 μέλη της τελευταίας μαζί με τον προϊστάμενό της π. Μάριο Δημοσθένους, συμμετείχαν στη διαδικτυακή εκπαίδευση σχετικά με τον νέο κορωνοϊό, με στόχο την απόκτηση επιπλέον γνώσεων για την ασφαλή συνέχιση της προσφοράς τους στα νοσοκομεία της Κύπρου.

Ενημερωνόμαστε και Μένουμε Ασφαλείς