Τιμώντας “…τα παιδιά της καρδιάς μας”

Τραγουδώντας «…για τα παιδιά της καρδιάς μας» χθες 19 Νοεμβρίου, με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Κακοποίησης, εθελοντές και φίλοι της «Εθελοντικής Διακονίας Ασθενών» διασκέδασαν τιμώντας ταυτόχρονα την ημέρα αυτή, την οποία βέβαια υπηρετούν καθημερινά με την εθελοντική τους δράση.

Την εκδήλωσε άνοιξε ο Πρόεδρος του Συλλόγου της «Εθελοντικής Διακονίας Ασθενών» Πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Κοντογιάννης, ο οποίος καλωσόρισε τους  παρευρισκομένους και ευχαρίστησε τους εθελοντές για την  μεγάλη τους συμβολή στο έργο της «Διακονίας». Τόνισε πως η «Εθελοντική Διακονία Ασθενών», από τη συγκρότησή της το 2003, καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προς την εξάλειψη του θλιβερού φαινομένου της παιδικής κακοποίησης, ενώ προσέθεσε πως μόνο για το 2019 έχει ανακουφίσει, έχει προσφέρει την ευτυχία και έχει ζωγραφίσει τη χαρά σε 225 παιδικές ψυχές που έχουν υποστεί κακοποίηση, με τους εκπαιδευμένους εθελοντές της να βρίσκονται κοντά τους 9 ώρες καθημερινά, 7 ημέρες την εβδομάδα.

Την εκδήλωση, τίμησε με την παρουσία του ο κος Ευάγγελος Τριγώνης, διοικητής του «Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης». Ο κος Τριγώνης μίλησε για την σπουδαιότητα του προσφερόμενου έργου στον πολύ απαιτητικό, όπως τόνισε χώρο του νοσοκομείου, στην αρμονική συνεργασία των δύο φορέων ενώ στάθηκε ιδιαιτέρως στην εμπιστοσύνη που δείχνει το Νοσοκομείο στους εκπαιδευμένους και διαρκώς υποστηριζόμενους εθελοντές της «Εθελοντικής Διακονίας Ασθενών».

Με αφορμή τη συμπλήρωση των 10 χρόνων αγαστής συνεργασίας της «Εθελοντικής Διακονίας Ασθενών» με το «Γεν. Νοσ. Παίδων Πεντέλης», ο πρόεδρος της «Διακονίας» π. Βασίλειος Κοντογιάννης απένειμε στον κ. Τριγώνη το «Μετάλλιο της Διακονίας», τονίζοντας πως στο πρόσωπο του κ.διοικητή τιμώνται όλοι οι υπάλληλοι των Νοσοκομείων Παίδων οι οποίοι καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για την ανακούφιση του παιδικού πόνου.

Ακολούθησε το μουσικό σκέλος της εκδήλωσης, κατά το οποίο οι καταξιωμένοι μουσικοί Βάσια Ζήλου και Βασίλης Διαμάντης και η συνθέτης και πιανίστας Ελένη Μπελιμπασάκη μας ταξίδεψαν με τις μελωδίες των τραγουδιών των Μάνο Χατζηδάκη, Μίκη Θεοδωράκη, Μίμη Πλέσσα κλπ.. Παράλληλα οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν έναν πλούσιο μπουφέ, προσφορά των χορηγών μας.

Στο τέλος της βραδιάς πραγματοποιήθηκε κλήρωση, στην οποία ένας τυχερός κέρδισε δύο δωρεάν διανυκτερεύσεις στο Ξενοδοχείο Αχίλλειον Hotel – Καλάβρυτα, προσφορά του ξενοδοχείου.

Η εκδήλωση διεξήχθη με την χορηγία του χώρου από το «KAREAS PALLAS», το πιάνο από τον «Μουσικό Οίκο ΜΑΙΑΝΔΡΟ» και την ηχητική εγκατάσταση από την εταιρεία «ΙΜΑ AUDIO LIGHTING» τους οποίους ευχαριστούμε θερμά. Ευχαριστούμε επίσης τις εταιρείες Σκλαβενίτη, ΒΙΚΟΣ Α.Ε. και ELKA S.A. χάρη στις οποίες εξασφαλίστηκε ο πλούσιος μπουφές μας, καθώς και το ξενοδοχείο Αχίλλειον Hotel στα Καλάβρυτα για την προσφορά 2 δωρεάν διανυκτερεύσεων.