Τελετή Λήξης των προγραμμάτων εκπαίδευσης νέων εθελοντών περιόδου 2018-2019

Η “Εθελοντική Διακονία Ασθενών”, διοργάνωσε την καθιερωμένη Τελετή Λήξης με αφορμή την ολοκλήρωση των εκπαιδευτικών σεμιναρίων νέων εθελοντών, μια συνάντηση ενημέρωσης kai επικοινωνίας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22 Ιουνίου 2019 και ώρα 18:00 στο παρεκκλήσι του Αγίου Λουκά στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο. Εκπροσωπώντας την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Θεολόγος Αλεξανδράκης, Αναπληρωτής Διευθυντής του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως (Ι.Π.Ε.) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού Αγίου Αντωνίου Άνω Πατησίων. Το παρόν έδωσε επίσης, η κ. Σαλεμή Γεωργία, Διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Παίδων «Π&Α Κυριακού» καθώς και ο Αιδεσιμολογιότατος π. Βασίλειος Κοντογιάννης, Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντικής Διακονίας Ασθενών.

Η εκδήλωση άνοιξε με  παράκληση στον Όσιο Πορφύριο (προστάτη του Συλλόγου). Ακολούθησε παρουσίαση στατιστικών της δράσης από 01/05/2018 – 31/05/2019, με στόχο την ενημέρωση των παρευρισκομένων για τη συνολική προσφορά της «Διακονίας». Έπειτα, η κυρία Σαλεμή μας μετέφερε την προσφορά της «Εθελοντικής Διακονίας Ασθενών», με τα μάτια του Νοσοκομείου. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στη πολύχρονη αρμονική συνεργασία της «Διακονίας» με το Νοσοκομείο, στις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες, στο ρόλο του εθελοντή και την σημαντικότητα ένταξης της προφοράς σε ένα πλαίσιο, που γνωρίζει τις ανάγκες και θέτει όρια και κανόνες, με μόνο στόχο την ευόδωση των προσπαθειών όλων μας και την επίτευξη του σκοπού που υπηρετούμε. Στη συνέχεια, ο Αιδεσιμολογιώτατος π. Βασίλειος Κοντογιάννης, αφού αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της προσφοράς των εθελοντών, μας μίλησε για τις δράσεις της «Διακονίας». Ιδιαίτερη αναφορά έκανε σε μία εκ των δράσεων, τις «Επισκέψεις Αγάπης» στους νοσηλευόμενους, τονίζοντας τη δυσκολία, αλλά και τη σπουδαιότητα της συγκεκριμένης δράσης. Την εκδήλωση έκλεισε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Θεολόγος Αλεξανδράκης, ο οποίος μετέφερε τις ευχές του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερωνύμου Β΄ και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θεσπιών κ. κ. Συμεών για ευόδωση του έργου προς τον πονεμένο συνάνθρωπο, αναφέρθηκε στη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ «Ι.Π.Ε.» και «Εθελοντικής Διακονίας Ασθενών» και τόνισε ότι η εθελοντική προσφορά μας βοηθάει να φύγουμε από το εγώ και να πάμε στο εμείς, γεγονός που είναι αναγκαίο για την σύγχρονη ελληνική κοινωνία. Ο Πανοσιολογιότατος απένειμε επίσης τις Βεβαιώσεις Εκπαίδευσης στους εθελοντές, που ολοκλήρωσαν την εκπαίδευσή τους κατά το εκπαιδευτικό έτος 2017-2018.

Οι παρευρισκόμενοι στο τέλος της εκδήλωσης είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν μεταξύ τους απολαμβάνοντας έναν όμορφο μπουφέ, προσφορά της εταιρείας ΒΙΚΟΣ Α.Ε. και του Αρτοποιείου Οικογένειας Σταθάκη, τους οποίους και ευχαριστούμε πολύ.

Η χρονιά μπορεί να ολοκληρώθηκε όσον αφορά την εκπαίδευση νέων εθελοντών, ο επόμενος κύκλος της οποίας είναι προγραμματισμένος για τον Σεπτέμβρη, ωστόσο η προσφορά της Εθελοντικής Διακονίας Ασθενών δεν σταματά ποτέ. 365 ημέρες των χρόνο το γραφείο και οι εθελοντές μας βρίσκονται στο πλευρό εγκαταλελειμμένων ή με εισαγγελική εντολή παιδιών και

μοναχικών ενήλικων ασθενών. Κι αυτό, για να μπορούμε να ευχηθούμε μέσα από την καρδιά μας:

Καλό Καλοκαίρι σε ΟΛΟΥΣ!