Ολοκλήρωση Σεμιναρίου Εκπαίδευσης Νέων Εθελοντών

Την Κυριακή 17/2/2019, ολοκληρώθηκε το δεύτερο τακτικό σεμινάριο εκπαίδευσης νέων εθελοντών για τη περίοδο 2018-2019, το οποίο υλοποιήθηκε από την «Εθελοντική Διακονία Ασθενών» σε συνεργασία με το «Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμόρφωσης» (Ι.Π.Ε.) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Η «Εθελοντική Διακονία Ασθενών» παρέχει την κατάλληλη θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση και προετοιμασία, ώστε ο υποψήφιος εθελοντής να έχει τα εφόδια και τις γνώσεις για να μπορέσει να υποστηρίξει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο παιδιά με εισαγγελική εντολή ή εγκαταλελειμμένα στα νοσοκομεία και μοναχικούς ενήλικες ασθενείς.

Τον Β΄ Κύκλο εκπαίδευσης ολοκλήρωσαν, 45 νέοι εθελοντές, οι οποίοι πλέον θα ακολουθήσουν το πρόγραμμα της πρακτικής εκπαίδευσης, προκειμένου η έναρξη της προσφοράς τους να γίνει με τον πιο ασφαλή τρόπο.

Συνοπτικά, η θεματολογία των σεμιναρίων αφορούσε την εφαρμογή στρατηγικών αρχικής αντιμετώπισης απειλητικών για τη ζωή καταστάσεων σε παιδιά και βρέφη, την δημιουργική απασχόληση των νοσηλευόμενων παιδιών, μέσα από βιωματικές ασκήσεις αλλά και τρόπους διαχείρισης χρόνιων πασχόντων, ασθενών με λοιμώδη νοσήματα και ατόμων διαφορετικής εθνικής και θρησκευτικής καταγωγής. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν τις βασικές αξίες του εθελοντισμού και της προσφοράς στον τομέα παροχής αρωγής στους συνανθρώπους μας με ειδικές ανάγκες. Τέλος αναλύθηκε, με επιστημονική προσέγγιση, η έννοια του εθελοντισμού, ως στάση ζωής, η οποία αποτελεί ένα αντίδοτο στον ατομισμό.

Οι ανάγκες των μοναχικών ασθενών (παιδιών και ενηλίκων) είναι αυξανόμενες και αυξανόμενη είναι και η ανάγκη να εντάσσονται  στην οικογένεια της «Διακονίας» νέοι εθελοντές.

Για το σκοπό αυτό η «Εθελοντική Διακονία Ασθενών» σχεδιάζει να υλοποιήσει μέσα στο εκπαιδευτικό έτος 2018-2019 και Γ΄ Κύκλο Εκπαίδευσης και καλεί όσους έχουν τη διάθεση να δώσουν λίγο χρόνο και να τον κάνουν χαμόγελο στα πρόσωπα εγκαταλελειμμένων παιδιών και ασθενών, να επικοινωνήσουν με το γραφείο της στα τηλέφωνα 2107752706, 2107252706 και 2107252716 Δευτέρα με Παρασκευή 08:00-17:00.