Συγκινητική η ανταπόκριση του κόσμου στο τριήμερο bazaar της Εθελοντικής Διακονίας Ασθενών

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε για άλλη μία χρονιά, το καθιερωμένο Χριστουγεννιάτικο bazaar της Εθελοντικής Διακονίας Ασθενών.

Το τριήμερο φιλανθρωπικό bazaar έγινε από την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου έως και την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018, σε γιορτινή ατμόσφαιρα με κέφι και διάθεση για προσφορά, με τη συμμετοχή πλήθος κόσμου, αρωγών του έργου της Εθελοντικής Διακονίας Ασθενών.

Η προσέλευση ξεκίνησε νωρίς το πρωί της Παρασκευής 30 Νοεμβρίου και κορυφώθηκε την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου με παρουσία πολλών επισκεπτών οι οποίοι έκαναν τις χριστουγεννιάτικές τους αγορές, στηρίζοντας τους σκοπούς του Σωματείου.

Ανάρπαστες έγιναν οι δημιουργίες των Εθελοντών μας, αλλά και τα προϊόντα από τους δεκάδες συνεταιρισμούς και εταιρείες από όλη της Ελλάδα, τα οποία επέλεξαν οι δεκάδες φίλοι μας για τους ίδιους, ή για να τα προσφέρουν ως δώρα στα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Με αγνή διάθεση προσφοράς προς τον συνάνθρωπο, οι συμπολίτες μας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας και έδωσαν μήνυμα συμπαράστασης με την παρουσία τους στο Πνευματικό Κέντρο του 7ου Δημοτικού Διαμερίσματος του Δήμου Αθηναίων (Πανόρμου 59, Αμπελόκηποι).

Για αγορές άνω των 30 ευρώ διεξήχθη κλήρωση όπου ένας τυχερός φίλος μας κέρδισε ένα Διήμερο ταξίδι στα Καλάβρυτα που περιλαμβάνει δύο διανυκτερεύσεις στο «Αχίλλειον Hotel».

Οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο του φιλανθρωπικού bazaar του Σαββάτο της 1ης Δεκεμβρίου 2018 έτυχαν μεγάλης απήχησης όπως το παιδικό εργαστήρι από τις Εκδόσεις «Πορφύρα» με θέμα την «Αποδοχή της διαφορετικότητας».

Ακολούθησε ένα LIVE μουσικό αφιέρωμα με τη γνωστή τραγουδίστρια και εθελόντρια της Εθελοντικής Διακονίας Ασθενών Έλενα Οικονόμου που «έντυσε» με τη φωνή της ένα μοναδικό ρεπερτόριο με έντεχνα και άλλα αγαπημένα μας διαχρονικά τραγούδια, ενώ την επόμενη ημέρα, η τραγουδίστρια και εθελόντρια της Εθελοντικής Διακονίας Ασθενών Ελένη Φίλη και ο κιθαρίστας Στέλιος Φρειδερίκος μας ταξίδεψαν με ελληνικές και ξένες μουσικές μελωδίες.

Στη σύντομη ομιλία του ο Αντιπρόεδρος της Εθελοντικής Διακονίας Ασθενών, κος Αθανάσιος Κοντογιάννης -αφού ευχαρίστησε τους συνοδοιπόρους του Συλλόγου που τίμησαν με την παρουσία τους το Χριστουγεννιάτικο bazaar- στη συνέχεια τόνισε ότι καθώς πλησιάζουν οι εορτές των Xριστουγέννων, προτεραιότητα όλων μας είναι να φροντίσουμε και τους συνανθρώπους μας στα νοσηλευτικά ιδρύματα που έχουν την ανάγκη μας, και να στηρίξουμε το έργο ζωής που τους παρέχει οικογενειακή θαλπωρή, φροντίδα και ένα δημιουργικό πρόγραμμα απασχόλησης για τα παιδιά. Κλείνοντας την ομιλία του δήλωσε ότι είναι ιδιαίτερα ευτυχείς τόσο ο ίδιος όσο και οι Εθελοντές του Σωματείου που και φέτος έγινε πράξη η αλληλεγγύη των φίλων της Εθελοντικής Διακονίας Ασθενών και ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στον πρόεδρο του Συλλόγου.

Ευχαριστούμε πολύ όσους συνέβαλαν στην άρτια διεξαγωγή της Χριστουγεννιάτικης Δωροαγοράς μας, τους εθελοντές που με πολύ μεράκι δημιούργησαν, στόλισαν και στήριξαν την εκδήλωση, τους ραδιοφωνικούς σταθμούς ΣΚΑΙ και Εκκλησία της Ελλάδος που στήριξαν ως χορηγοί επικοινωνίας και τις πολλές εταιρείες, συνεταιρισμούς και ιερές μονές οι οποίοι ήταν βασικοί αρωγοί, με την προσφορά των ποιοτικών τους προϊόντων