1η Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας

1η Οκτωβρίου, Παγκόσμια ημέρα Τρίτης Ηλικίας. Και η «Εθελοντική Διακονία Ασθενών» στέκεται αυτά τα 15 χρόνια πάντα δίπλα στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Τόσο στα νοσοκομεία με εθελοντές οι οποίοι στέκονται δίπλα στους μοναχικούς ηλικιωμένους 3 ώρες καθημερινά, όσο και στο σπίτι, με το νέο πρόγραμμα «Διακονία κατ’ οίκον».

Στο πλαίσιο εορτασμού, της Παγκόσμιας Ημέρας Alzheimer την 21η Σεπτεμβρίου 2018 η «Εθελοντική Διακονία Ασθενών» σε συνεργασία με το «Καρέλλειο -Μονάδα Αντιμετώπισης Νόσου Alzheimer» της ΑΠΟΣΤΟΛΗ, διοργάνωσε δράση με θέμα τη νόσο Alzheimer.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε ομιλία όπου αναλύθηκαν θέματα που αφορούσαν τα πρώτα συμπτώματα της νόσου, τους τρόπους αντιμετώπισης, την πρόληψη και δόθηκαν ειδικές συμβουλές σε  φροντιστές νοσούντων ατόμων και απλούς ενδιαφερόμενους. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να λύσουν αρκετές απορίες σχετικά με το θέμα και να πάρουν χρήσιμες συμβουλές από εξειδικευμένο προσωπικό.

Στη συνέχεια, στα γραφεία της «Εθελοντικής Διακονίας Ασθενών» 36 άτομα άνω των 60 ετών υπεβλήθησαν σε δωρεάν test μνήμης με σκοπό να εντοπιστούν τυχόν πρώτα συμπτώματα της νόσου.

Με τη συγκεκριμένη δράση εγκαινιάζεται ένας νέος κύκλος παρεχόμενων υπηρεσιών της «Διακονίας» προς τους ενεργούς εθελοντές της. Αυτές οι υπηρεσίες θα εμπλουτιστούν μέσα από νέες συνεργασίες οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη και για τις οποίες θα υπάρχει ενημέρωση μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας www.diaconia.gr.