Δράση της “Εθελοντικής Διακονίας Ασθενών” για την άνοια, με το “Καρέλλειο Μονάδα Alzheimer”

Στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Alzheimer την 21η Σεπτεμβρίου 2018 η «Εθελοντική Διακονία Ασθενών» σε συνεργασία με το «Καρέλλειο -Μονάδα Αντιμετώπισης Νόσου Alzheimer» του Φιλανθρωπικού Οργανισμού ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, διοργανώνει δράση που αφορά την νόσο Alzheimer.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρες 10:00 – 13:00, θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική ομιλία για την άνοια και στα γραφεία της «Εθελοντικής Διακονία Ασθενών» (Αλεξανδρουπόλεως 23, Αμπελόκηποι), θα χορηγηθούν δωρεάν τεστ μνήμης σε άτομα άνω των 60 ετών. Στην ομιλία θα αναλυθούν θέματα που αφορούν τα πρώτα συμπτώματα της νόσου, τους τρόπους αντιμετώπισης, την πρόληψη καθώς και θα δοθούν συμβουλές σε φροντιστές που έχουν άτομα που πάσχουν από άνοια. Επίσης θα γίνει ενημέρωση σχετικά με την πρόληψη των πτώσεων στην τρίτη ηλικία.

Να σημειωθεί πως η δράση προσφέρεται δωρεάν, για την συμμετοχή θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και τα τεστ μνήμης θα χορηγηθούν αυστηρά σε 40 άτομα Οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν θα πρέπει άμεσα να έρθουν σε επαφή με τη Γραμματεία της «Εθελοντικής Διακονίας Ασθενών» για δηλώσουν συμμετοχή στην ομιλία και να κλείσουν ραντεβού.

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για εκδήλωση ενδιαφέροντος  επικοινωνήστε ώρες γραφείου με το 2107752706 εσωτ. 11.