Τελετή Λήξης 2018

Η Εθελοντική Διακονία Ασθενών με αφορμή την ολοκλήρωση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τους νέους εθελοντές της, διοργάνωσε την καθιερωμένη Τελετή Λήξης, μια συνάντηση ενημέρωσης, επικοινωνίας και προσευχής. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018 και ώρα 18:00 στο παρεκκλήσι του Αγίου Λουκά στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο.

Εκπροσωπώντας την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Θεολόγος Αλεξανδράκης, Αναπληρωτής Διευθυντής του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως (Ι.Π.Ε.) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού Αγίου Αντωνίου Άνω Πατησίων, ο οποίος μετέφερε τις ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ.Ιερωνύμου Β΄ και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θεσπιών κ.κ.Συμεών για ευόδωση του έργου προς τον πονεμένο συνάνθρωπο. Στη συνέχεια ο πανοσιολογιότατος αναφέρθηκε στη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ «Ι.Π.Ε.» και «Εθελοντικής Διακονίας Ασθενών» και τόνισε ότι η εθελοντική προσφορά μας βοηθάει να φύγουμε από το εγώ και να πάμε στο εμείς, γεγονός που είναι αναγκαίο για την σύγχρονη ελληνική κοινωνία.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε παράκληση στον Όσιο Πορφύριο (προστάτη του Συλλόγου), παρουσίαση στατιστικών της δράσης, επικοινωνία με παλαιούς εθελοντές μέσω τηλεφωνικής σύνδεσης που μοιράστηκαν μαζί μας αναμνήσεις από την Εθελοντική Διακονία Ασθενών  και ανταλλαγή απόψεων με τους παρευρισκομένους σχετικά με την Διακονία μας. Στο τελευταίο μέρος, πραγματοποιήθηκε η απονομή των βεβαιώσεων στους εθελοντές που ολοκλήρωσαν την εκπαίδευσή τους κατά το εκπαιδευτικό έτος 2016-2017. Οι παρευρισκόμενοι στο τέλος της εκδήλωσης είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν μεταξύ τους απολαμβάνοντας έναν όμορφο μπουφέ, προϊόν της αγάπης και της προσφοράς των εθελοντών και των χορηγών μας, τους οποίους και ευχαριστούμε πολύ.

Η δράση μας συνεχίζεται 365 ημέρες  το χρόνο αλλά εμείς ευχόμαστε σε όλους καλό καλοκαίρι!