Πού πήγαν τα Χριστούγεννα;

Γιορτινές ημέρες.

Όλοι μας περιμένουμε με ανυπομονησία αυτές τις ημέρες, για να πούμε χρόνια πολλά στους συγγενείς, τους φίλους και τους γνωστούς μας, για να ανταλλάξουμε δώρα, για να χαρούμε με τους δικούς μας ανθρώπους.

Όμως κάποια παιδιά αυτές τις μέρες θα τις περάσουν στο νοσοκομείο, χωρίς να μπορέσουν να πάνε σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις γιατί έχουν τον ορό στο χέρι τους, χωρίς να μπορέσουν να γευτούν μελομακάρονα γιατί δε το επιτρέπουν οι γιατροί λόγω της αγωγής, χωρίς, χωρίς..

Κάποια από αυτά, εκεί στον χώρο του πόνου, δεν έχουν ούτε τους γονείς τους. Και παρακαλάνε τις νοσηλεύτριες και τις εθελόντριες, “μπορώ να σε λέω μητέρα;”.

Και αυτά τα παιδάκια, στο γράμμα τους προς τον Άγιο Βασίλη δε θα ζητήσουν καινούργια παιχνίδια, γιατί βαρέθηκαν τα παλιά. Θα ζητήσουν να έχουν ξανά την υγεία τους και να βγουν σύντομα από το νοσοκομείο!

Αυτά τα παιδάκια θα επισκεφθεί αυτές τις μέρες η μικρή μας ηρωίδα, η Λίζα. Μέσα από το κουκλοθέατρο της Ομάδας Δημιουργικής Απασχόλησης, η μικρή Λίζα θα αναζητήσει τα Χριστούγεννα και θα τα βρει εκεί, στον χώρο του πόνου.

Σήμερα 18 Δεκεμβρίου θα είναι στο “Παίδων Αγλαΐα Κυριακού” από τις 17:00 έως τις 19:00,

τη Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου θα είναι στο “Παίδων Η Αγία Σοφία” από τις 17:00 έως τις 19:00 και

 

τη Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου θα είναι στο “Παίδων Πεντέλης” από τις 13:00 έως τις 14:00.

Η μικρή Λίζα με τους γονείς της και τους χαρούμενους εθελοντές, θα τραγουδήσουν με τα νοσηλευόμενα παιδιά, θα παίξουν, θα χορέψουν και θα φτιάξουν όμορφες κατασκευές.

 

Το πρωί της Τετάρτης 27 Δεκεμβρίου, η μικρή Λίζα και οι εθελοντές της Δημιουργικής Απασχόλησης, θα επισκεφθούν τους ηλικιωμένους στο “Καρέλλειο-Μονάδα Alzheimer” της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Θα τραγουδήσουν τα κάλαντα και θα κατασκευάσουν όμορφες γιορτινές δημιουργίες.

Αυτά τα Χριστούγεννα, αυτές τις γιορτές, τις περνάμε μαζί με τους συνανθρώπους μας που έχουν περισσότερη ανάγκη!