“Σταγόνες δροσιάς” στους χώρους του πόνου

Κάθε Δευτέρα και Τετάρτη από τις 17:00 έως τις 19:00, η ομάδα δημιουργικής απασχόλησης της “Εθελοντικής Διακονίας Ασθενών” βρίσκεται στους χώρος των δύο νοσοκομείων Παίδων Αττικής απασχολώντας χαρούμενα και δημιουργικά τους νοσηλευόμενους μικρούς μας φίλους.

Παράλληλα ο εθελοντής κλόουν της “Εθελοντικής Διακονίας Ασθενών” επισκέπτεται τους θαλάμους των νοσοκομείων Παίδων, φέρνοντας χαμόγελο σε πονεμένα προσωπάκια.

“Κάποια στιγμή ένας κύριος που στεκόταν έξω από τον χώρο που γινόταν η ομάδα, με πλησίασε και μου είπε “συγχαρητήρια! Όχι μόνο γι’ αυτό που κάνετε αλλά γιατί το κάνετε με κέφι. Σας βλέπω όλους με τι χαρά μιλάτε και παίζετε με τα παιδιά”, μας λέει εθελοντής της ομάδας δημιουργικής απασχόλησης.

Οι δράσεις δημιουργικής απασχόλησης και ψυχαγωγίας των νοσηλευόμενων παιδιών στα Νοσοκομεία Παίδων “Αγία Σοφία” και “Π. & Α. Κυριακού” υλοποιούνται σε αγαστή συνεργασία με τη διοίκηση και τις λοιπές υπηρεσίες των νοσοκομείων και με τη στήριξη του προγράμματος “Σημεία Στήριξης”, μια πρωτοβουλία του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση σε συνεργασία με το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα και τη Φιλανθρωπική Οργάνωση Hellenic Hope.