Σκέψεις και συναισθήματα… στη γιορτή στο νοσοκομείο “Παίδων Αγία Σοφία”.

“Μια ακόμη μέρα γεμάτη συναισθήματα πέρασε… Μια γιορτούλα με παιχνίδια, τραγούδια, χορούς, ταχυδακτυλουργικά και όμορφες καλοκαιρινές κατασκευές. Χαρούμενες φωνές γέμισαν τους “πλανήτες” και γέλια δυνατά προσπάθησαν να μεταδώσουν αισιοδοξία κι ελπίδα…

Παρατηρούσα τις αντιδρασεις των παιδιών την ώρα που ο κλόουν έκανε τα ταχυδακτυλουργικά του… Τα περισσότερα χαρούμενα ζητούσαν να συμμετάσχουν. Κι εκείνος σε κανέναν δεν χάλασε χατήρι…Κάποια ντροπαλά ή αμήχανα χρειάστηκαν λίγο χρόνο για να πάρουν θάρρος.
Ανάμεσά τους κι ένα παιδάκι μελαγχολικό… Τι να νιωθει αυτή η ψυχούλα και δεν μπορεί να αφεθεί, να χαλαρώσει, να “μαγευτεί” από τη χρυσόσκονη…. Ούτε ένα χαμόγελο… Δεν μπόρεσε να το αγγίξει η χαρά που γέμιζε το σαλονάκι του 1ου ορόφου…
Ακόμη και τα ντροπαλά παιδιά όταν τα κάλεσε ο κλόουν να ανακατέψουν με το “μαγικό” ραβδί έσκασαν ένα χαμόγελο…και στέκονταν περήφανα λαμβάνοντας το ζεστό χειροκρότημα όλων μας.
Μα ήταν κι εκείνα…τα “δικά” μας που έχουν μάθει τόσα πράγματα δίπλα στους εθελοντές, που νιώθουν άνετα ανάμεσά μας. Γελούσαν με την καρδιά τους όταν ήταν ξαπλωμένα κάτω και τους κάναμε αέρα με το “αλεξίπτωτο” και φώναζαν δυνατά όταν χορεύαμε ” Αχ να ‘ξερες τι δύναμη μου δίνει η δύναμή σου” και περνούσαν κάτω από τη γεφυρούλα που κάναμε με τον Α.
Πόση δύναμη μας δίνει πραγματικά η δική τους δύναμη. Το κάθε παιδί με “προίκα” τη δική του ιστορία, εμπιστεύεται τους εθελοντές με τη λευκή ποδιά και το αναγνωριστικό σήμα. Όμορφο συναίσθημα να σου χαμογελάει ένα παιδί και να πέφτει στην αγκαλιά σου! Έτσι απλά σ’ εμπιστεύεται.. Και αφού δώσει σε σένα τη χαρά, πάει και στον άλλον και στον άλλον… Δίνει αγάπη χωρίς όρια… Και μας ευχαριστεί για τον λίγο χρόνο που αφιερώσαμε για να είμαστε κοντά του στην πιο δύσκολη στιγμή της ζωής του…
Τι ευλογία Θεέ μου η Διακονία μας!!!”
Τα συναισθήματα γεμίζουν τις καρδιές των εθελοντών!
Γιατί…. “Δίνεις Χρόνο…
                                          …Παίρνεις Χαρά!!!” 

Η Ομάδα Δημιουργικής Απασχόλησης πραγματοποιείται κάθε Πέμπτη στην αίθουσα του 1ου ορόφου στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», αναδεικνύοντας την ευαισθησία του διοικητή κου Εμμανουήλ Παπασσάβας και την αγαστή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ του νοσοκομείου και της «Εθελοντικής Διακονίας Ασθενών».

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Σημεία Στήριξης», που συγχρηματοδοτείται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα, τη Φιλανθρωπική Οργάνωση Hellenic Hope και το Ίδρυμα Μποδοσάκη»