Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας «Εθελοντικής Διακονίας Ασθενών»

Το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017 η «Εθελοντική Διακονία Ασθενών» οργάνωσε εκδήλωση για τη κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας στο Πολυδύναμο Κέντρο της 7ης Περιφέρειας του Δήμου Αθηναίων.  (Δείτε τo σχετικό VIDEO)
Την κοπή της Βασιλόπιτας ευλόγησε με την παρουσία του ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμος ο Β΄. Ο Μακαριώτατος, αναφέρθηκε στη σημαντικότητα του έργου της «Εθελοντικής Διακονίας Ασθενών» η οποία όπως ανέφερε «κινητοποιεί τους συνανθρώπους να προσφέρουν στον πονεμένο άνθρωπο», ενώ πρόσθεσε πως «μόνο όποιος έχει εμπειρία προσφοράς σε έναν ασθενή μπορεί να καταλάβει πόσο ακριβή είναι η ζωή αλλά και πόσο παραπεταμένη». Συνέχισε λέγοντας πως «η υποστήριξη προς μία μικρή ομάδα πονεμένων συνανθρώπων μας μπορεί να γίνει εφαλτήριο δημιουργίας ενός σημαντικού έργου για ανακούφιση του κοινωνικού συνόλου», παραλληλίζοντας την επέκταση του έργου της Διακονίας με τη δημιουργία του πρότυπου χώρου φροντίδας ηλικιωμένων στη Λειβαδιά κατά τη διάρκεια της ποιμαντορίας του στην Ι.Μ. Θηβών και Λεβαδείας, αφορμή για την ίδρυση του οποίου, στάθηκε μία μοναχική ηλικιωμένη κυρία στη Λειβαδιά.
Στη συνέχεια ο Διευθ. Του τομέως Ποιμαντικής Νοσηλευτηρίων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής & Πρόεδρος του «Συλλόγου Εθελοντική Διακονία Ασθενών» Αιδεσιμολογιώτατος π.Βασίλειος Κοντογιάννης ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο που «σαν πατέρας στηρίζει, στέκεται δίπλα στα παιδιά του τα ευλογεί προσεύχεται για όλους μας και με το αδιάλειπτο παράδειγμα του έργου του γίνεται ο φάρος και οδηγός στη διακονία μας», ενώ συνέχισε ευχαριστώντας τους παρευρισκομένους Διοικητές των Νοσοκομείων, τους Κοινωνικούς Λειτουργούς συνεργάτες μας, την Πρόεδρο του 7ου Περιφερειακού Διαμερίσματος για την παραχώρηση του χώρου, όλους τους παρευρισκομένους και τον κάθε έναν ξεχωριστά, ανώνυμο και επώνυμο υποστηρικτή της «Διακονίας».
Η πρόεδρος του 7ου Περιφερειακού Διαμερίσματος κ. Γαβρίλη Δάφνη ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο για το σπουδαίο κοινωνικό έργο της εκκλησίας και την «Εθελοντική Διακονία Ασθενών» για την έως τώρα εμπιστοσύνη και συνεργασία, τονίζοντας ότι ο Δήμος θα στέκεται πάντα συμπαραστάτης σε τέτοιες δράσεις.
Στη συνέχεια χαιρετισμό στην εκδήλωση απεύθυνε η διοικήτρια του «Ιπποκρατείου – Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών» κ. Αναστασία Μπαλασοπούλου, η οποία αφού ευχαρίστησε για την πρόσκληση τόνισε ότι αποτελεί τιμή το γεγονός ότι τα «πρώτα βήματά της», η «Εθελοντική Διακονία Ασθενών» τα έκανε στο «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο. Τον κύκλο των χαιρετισμών έκλεισε ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης κ. Ευάγγελος Τριγώνης ο οποίος ευχαρίστησε τη «Διακονία» για το σπουδαίο έργο που προσφέρουν οι εθελοντές της στο νοσηλευτικό του ίδρυμα, οι οποίοι με υπευθυνότητα και ευαισθησία στέκονται δίπλα σε μοναχικά εγκαταλελειμμένα παιδιά και υποστηρίζουν σημαντικά το έργο των νοσηλευτών.
Κατόπιν ο Μακαριώτατος απένειμε στη κ. Γαβρίλη Δάφνη το μετάλλειο «εθελοντού στήριξης» του «Συλλόγου Εθελοντική Διακονία Ασθενών» για την πολύπλευρη υποστήριξη της δράσης μας και επέδωσε τους δύο πρώτους λαχνούς που ήταν δύο διανυκτερεύσεις (στη Δημητσάνα & τα Καλάβρυτα) αντίστοιχα τις οποίες προσέφεραν ξενοδόχοι της περιοχής. Η εκδήλωση έκλεισε με μικρή επίδειξη με παράσταση κουκλοθέατρου και Κλόουν από την ομάδα εθελοντών δημιουργικής απασχόλησης και συναυλίας από εθελοντές μουσικούς. Αμφότερες οι ομάδες είναι πρόσφατες δράσεις της «Εθελοντικής Διακονία Ασθενών» και συμβάλλουν σημαντικά στη βελτίωση της ψυχοσυναισθηματικής κατάστασης των νοσηλευομένων συνανθρώπων.