Ολοκληρώθηκε η έκτη ημέρα της Α’ Φάσης της Εκπαιδευτικής Περιόδου 2016-17

Λογοτυποςμ2Την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 16:30 ήταν η έκτη ημέρα της Α’ Φάσης της εκπαιδευτικής περιόδου 2016-17 των νέων εθελοντών μας.
Πρώτη εισηγήτρια ήταν η κ. Μπροκαλάκη Ηρώ Καθηγήτρια Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα: «Στάση εθελοντών σε ασθενείς με λοιμώδες νόσημα».
Στην εισήγησή της αναφέρθηκε στα λοιμώδη νοσήματα λέγοντας ότι για να δημιουργηθεί μια λοίμωξη χρειάζονται το μικρόβιο, ο άνθρωπος και ο τρόπος μετάδοσης. Ανέπτυξε τον ορισμό των μικροβίων, τον τρόπο μετάδοσης τους, τις άμυνες που επιστρατεύει ο οργανισμός μας για να τα αντιμετωπίσει και τα μέσα που χρησιμοποιούμε για την ίαση του οργανισμού. Ανέλυσε την αλυσίδα των νοσοκομειακών λοιμώξεων, το ρόλο που διαδραματίζουν στην επιπλέον επιβάρυνση της υγείας τους ασθενούς και τρόπους αντιμετώπισης τους. Τέλος, επικεντρώθηκε στα προληπτικά μέτρα που πρέπει να ακολουθούμε τονίζοντας την καλή υγιεινή για την αποφυγή των λοιμώξεων.
Δεύτερη εισηγήτρια, ήταν η κ. Δαγκλή Ευαγγελία, Κοινωνική Λειτουργός της Εθελοντικής Διακονίας Ασθενών, με θέμα: «Η στήριξη του εθελοντή στη διακονία του»
Τον κύριο άξονα της εισήγησης αποτέλεσε η σημασία του εθελοντισμού. Ανέπτυξε τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των εθελοντών (προς την υπηρεσία και τους ασθενείς) που συμμετέχουν στην εθελοντική διακονία καθώς και τη σημαντικότητα ο εθελοντής να νιώθει ασφάλεια, σιγουριά και μέλος της ομάδας. Αναφέρθηκε διεξοδικά στους κανόνες της διακονίας και τους λόγους που πρέπει να τηρούνται με συνέπεια για την ασφάλεια όλων και την συνεχή στήριξη και εποπτεία των εθελοντών από τους κοινωνικούς λειτουργούς της Εθελοντικής Διακονίας Ασθενών.
Έκλεισε την εισήγηση της τονίζοντας τη σημασία της ομάδικής δράσης και του πνεύματος συνεργασίας, εμπιστοσύνης και αμοιβαίου σεβασμού.
Η επόμενη συνάντηση με την οποία θα ολοκληρωθεί η Ά Φάση της Εκπαίδευσης 2016-17 είναι την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου.
Για νέους υποψήφιους εθελοντές παρακαλούμε επικοινωνήστε στο τηλ.210 7252706, 210 7252716 & 210 7752706