Ολοκληρώθηκε η τέταρτη ημέρα της Α’ Φάσης της Εκπαιδευτικής Περιόδου 2016-17

Λογοτυποςμ2Την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 16:30 ήταν η τέταρτη ημέρα της Α’ Φάσης της εκπαιδευτικής περιόδου 2016-17 των νέων εθελοντών μας.
Πρώτη εισηγήτρια  ήταν η  κ. Ελισάβετ Χαραλαμπίδου, πρώην Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Νοσοκομείου Ελληνικού Eρυθρού Σταυρού με θέμα: «Προσέγγιση των εθελοντών στη φροντίδα των ασθενών».

Στην εισήγησή της  αναφέρθηκε στις αρετές που πρέπει να χαρακτηρίζουν τον εθελοντή, όπως είναι η συναισθηματική ωριμότητα , η ενσυναίσθηση, ο  σεβασμός προς τον  ασθενή. Τόνισε ότι ο εθελοντής προσφέρει με τη θέλησή του αφιλοκερδώς,  με σκοπό να ανακουφίσει τον πονεμένο συνάνθρωπό του, να τον φροντίσει, να απαλύνει τον ψυχικό του κάματο. Το μεγαλύτερο δώρο είναι η προσφορά προς τον συνάνθρωπο που δοκιμάζεται κατά τη νοσηλεία του.

Δεύτερη εισηγήτρια, ήταν η κ. Ελένη Λιόση, Κοινωνιολόγος, με θέμα « Άτομα με αναπηρία κι εθελοντική προσφορά»

Στην εισήγησή της αναφέρθηκε σε κάποιες κατηγορίες αναπηρίας ασθενών που θα κληθούν να φροντίσουν οι υποψήφιοι εθελοντές όπως είναι ο αυτισμός, το σύνδρομο Down , η νοητική υστέρηση, η εγκεφαλική παράλυση κ.α αναπτύσσοντας κι επεξηγώντας τα κυριότερα χαρακτηριστικά τους. Η αναπηρία ενός ανθρώπου σημαίνει περιορισμό των δυνατοτήτων του, σωματικών και νοητικών. Όση μεγαλύτερη επάρκεια γνώσεων αποκτήσουν  οι εθελοντές για τα άτομα αυτά και για  τις ιδιαιτερότητές τους, τόσο μειώνεται η προκατάληψή τους  βοηθώντας και χαρίζοντάς τους δημιουργικό χρόνο κατά τη διάρκεια της βάρδιάς τους. Επισήμανε ότι σε κάθε δυσκολία που θα αντιμετωπίσουν θα έχουν τη στήριξη των Kοινωνικών Λειτουργών της Ε.Δ.Α.Ν.Ι.

Η επόμενη συνάντηση θα είναι την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου .
Για νέους υποψήφιους εθελοντές παρακαλούμε, επικοινωνήστε στο τηλ.210 7252706, 210 7252716 & 210 7752706