Ολοκληρώθηκε η δεύτερη ημέρα της Α’ Φάσης της Εκπαιδευτικής Περιόδου 2016-17

%cf%83%ce%b9%cf%84%ce%b5Την  Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 16:30 ήταν η δεύτερη ημέρα της  Α’ Φάσης της εκπαιδευτικής περιόδου 2016-17 των νέων εθελοντών μας.
Πρώτη εισηγήτρια, ήταν η κ. Βασιλική Χαντζαρά, Διευθύντρια στο ΕΣΥ, στην Παν/κή Παιδοψυχιατρική Κλινική Νοσοκομειακή Παίδων Αγία Σοφία. Η κ.Χαντζαρά ανέπτυξε το θέμα: «Φυσιολογική ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού κι αιτίες διαταραχής».
Στην εισήγησή της τόνισε ότι η κοινωνικοποίηση του παιδιού αρχίζει αρκετούς μήνες πριν τη γέννησή του όταν όχι μόνο με την αφή αλλά και τους ήχους αντιλαμβάνεται και συμμετέχει στο κοινωνικό περίγυρο. Διευκρίνισε ότι η ψυχική ωριμότητα των γονέων παίζει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της ψυχολογικής ισορροπίας του παιδιού επισημαίνοντας ότι οι αιτίες διαταραχής της ψυχικής υγείας του ξεκινούν από την προβληματική σχέση που αναπτύσσει το  παιδί, από τα πρώτα κιόλας χρόνια της ζωής, με τους γονείς του.
Δεύτερη εισηγήτρια, ήταν η κ. Βικτωρία Πρεκατέ, εκπαιδευτικός ψυχολόγος κι εθελόντρια της Ε.Δ.Α.Ν.Ι. που ανέπτυξε το θέμα « η Κακοποίηση του παιδιού»
Αναφέρθηκε στη σωματική, τη συναισθηματική και λεκτική κακοποίηση του παιδιού προτείνοντας στους υποψήφιους  εθελοντές της Ε.Δ.Α.Ν.Ι τρόπους διαχείρισης δύσκολων συμπεριφορών, ώστε να διευκολύνονται και να επικοινωνήσουν καλύτερα κατά τη διάρκεια της βάρδιάς τους με κακοποιημένα παιδιά.
Η επόμενη συνάντηση θα είναι την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου .
Για νέους υποψήφιους εθελοντές παρακαλούμε, επικοινωνήστε στο τηλ.210 7252706, 210 7252716 & 210 7752706