Εγώ δεν είχα κανέναν, μόνο τους εθελοντές…*

“Σε συνέχεια της συνομιλίας μας σχετικά  με την προσφορά  των Εθελοντών, την ημέρα  κοπής της Πίτας σας, θεωρούμε ότι η  προσωπική μαρτυρία ασθενούς είναι πολύ  σημαντική γι’ αυτό  και  σας παραθέτω  σχετικό κείμενο που αφορά την ασθενή  Α. Β. και την  σχέση της με τους εθελοντές .

Η γνωριμία της ασθενούς με τους εθελοντές έγινε στο τέλος Νοεμβρίου  2017 και διήρκησε για δύο μήνες.

Από το πρώτο κιόλας απόγευμα η ασθενής περιέγραψε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την παρουσία τους χρησιμοποιώντας τις λέξεις «ευγένεια» και «ανθρωπιά».

«Είμαι πολύ ευχαριστημένη από όλους τους εθελοντές. Είναι πολύ καλοί άνθρωποι. Είναι άνθρωποι του Θεού με μεγάλη κατανόηση…. ο Θεός δεν αφήνει κανέναν να χαθεί… μου έστειλε   αυτούς τους ανθρώπους τώρα που έμεινα εντελώς μόνη στο Νοσοκομείο. Στις γιορτές όλοι είχαν κάποιον δίπλα τους, κάποιον να τους πει Χρόνια Πολλά… εγώ δεν είχα κανέναν μόνο τους εθελοντές… μου κρατούσαν συντροφιά ,συζητούσαμε μαζί με φρόντιζαν, με  έσωσαν από την μοναξιά και  δεν με άφησαν να χάσω την ελπίδα μου. Τους ευχαριστώ όλους πολύ και εύχομαι το καλύτερο για αυτούς και τις οικογένειές τους».

Με εκτίμηση

Η Προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνικής Υπηρεσίας Γενικό Νοσοκομείο “Σισμανόγλειο”

Μαρία Κωστοπούλου”

 

*επιστολή προς τη Διακονία 31/1/2018