Εκπαιδευτικό Σεμινάριο «Ψυχαγωγία και Δημιουργική Απασχόληση στα Παίδων»

Ένα πολύ όμορφο απόγευμα, δημιουργίας και συνεργασίας, είχαν την ευκαιρία να ζήσουν οι εθελοντές μας οι οποίοι παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό σεμινάριο «Ψυχαγωγία και Δημιουργική Απασχόληση στα Παίδων» τη Δευτέρα 29 Μαΐου . Το σεμινάριο είχε ως σκοπό νέα μέλη να στελεχώσουν τις ψυχαγωγικές δραστηριότητες που υλοποιούνται από την «Εθελοντική Διακονία Ασθενών» στα Νοσοκομεία Παίδων.

Οι δύο εισηγητές, η κ.Ματίνα Κρουσταλάκη εκπαιδευτικός, εθελόντρια της «Διακονίας» και υπεύθυνη της δημιουργικής απασχόληση και ο κ.Κυριάκος Μερτζάνης επαγγελματίας κλόουν, εθελοντής της «Διακονίας» και υπεύθυνος των ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων, παρουσίασαν το σημαντικό έργο που γίνεται από την «Εθελοντική Διακονία Ασθενών» και στον τομέα της βελτίωσης της ψυχοσυναισθηματικής κατάστασης των παιδιών που νοσηλεύονται.

Μιλώντας βιωματικά και με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, έδωσαν την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους. Επίσης, τα νέα μέλη εκπαιδεύτηκαν σε τεχνικές δημιουργικής απασχόλησης και ψυχαγωγίας νοσηλευόμενων παιδιών, καθώς και στον τρόπο δημιουργίας παιχνιδιών από απλά καθημερινά υλικά. Με καπάκια από γάλα δημιουργήθηκαν πολύ όμορφα παιχνίδια μνήμης!!

Στο τέλος του σεμιναρίου, όλοι οι συμμετέχοντες πήραν το εγχειρίδιο που καταρτίστηκε από την «Εθελοντική Διακονία Ασθενών».

Η προσφορά στον τομέα της Δημιουργικής Απασχόλησης και της Ψυχαγωγίας των νοσηλευόμενων παιδιών στα Παίδων υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Σημεία Στήριξης», που συγχρηματοδοτείται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα, τη Φιλανθρωπική Οργάνωση Hellenic Hope και το Ίδρυμα Μποδοσάκη.