Ξεκίνησε η Α’ Φάση Εκπαίδευσης Νέων Εθελοντών μας.

Λογοτυποςμ2Το απόγευμα τις Τετάρτης 19 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 16:30 ξεκίνησε η Α’ Φάση της εκπαιδευτικής περιόδου 2016-17 των νέων εθελοντών μας .

Στην Α’ Φάση της εκπαίδευσης για τους εθελοντές της ΕΔΑΝΙ συμμετέχουν με αίτημα της ενορίας τους και οι εθελοντές Πρόνοιας της Ενορίας Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καλαμακίου με τον εφημέριό τους π. Νικόλαο Κουτρουμάνο

Πρώτος εισηγητής, ήταν ο π. Αδαμάντιος Αυγουστίδης, Γενικός Διευθυντής Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι.Α.Α, Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Ψυχίατρος που ανέπτυξε το θέμα: «Διαχείρηση της συναισθηματικής εμπλοκής».

Διευκρίνισε τον όρο «συναισθηματική εμπλοκή», τόνισε πως οι συναισθηματικές εμπλοκές δεν είναι κατ ανάγκη αρνητικό «φαινόμενο» και ανέδειξε την μεγάλη αξία που έχει για όλους μας και κυρίως για τους εθελοντές της ΕΔΑΝΙ η διαχείριση της συναισθηματικών εμπλοκών

Δεύτερη εισηγήτρια, ήταν η κα Έλενα Ζαγοριανάκου , Κοινωνική Λειτουργός της Ε.Δ.Α.Ν.Ι. που ανέπτυξε το θέμα «Ασθενείς από Διαφορετικούς Πολιτισμούς».   

Αναφέρθηκε στα αίτια της μετανάστευσης, τις ανάγκες που προκαλεί, τις δυσκολίες των μεταναστών  στην κοινωνική τους ενσωμάτωση, την επικοινωνία, τις ρατσιστικές συμπεριφορές, και εστίασε στον τομέα της υγείας περιγράφοντας τον ρόλο που διαδραματίζει ο εθελοντής της Ε.Δ.Α.Ν.Ι  στο πλευρό των αλλοδαπών ασθενών.

 

 Η Εκπαίδευση συνεχίζεται για 6 ακόμα Τετάρτες! Επόμενη συνάντηση , Τετάρτη 26 Οκτωβρίου .

 Για νέους υποψήφιους εθελοντές παρακαλούμε επικοινωνήστε στο τηλ.210 7252706, 210 7252716 & 210 7752706