Νοσοκομεία

Α.  Ατομικές Διακονίες φροντίδας μοναχικών ασθενών

Οι εθελοντές προσφέρουν στοιχειώδη φροντίδα σε μοναχικούς ασθενείς (παιδιά και ενήλικες). Με την τρίωρη παρουσία τους συμπαρίστανται  σαν συγγενείς και φίλοι στο πλευρό των νοσηλευομένων αναπληρώνοντας την έλλειψη οικογενειακού ή φιλικού υποστηρικτικού περιβάλλοντος. Κατά τη διάρκεια της ημέρας στον ασθενή εναλλάσσονται τρείς εθελοντές πραγματοποιώντας τρεις βάρδιες από τις 11:00 π.μ. έως τις 20:00 μ.μ. (συνολικά 9 ώρες την ημέρα).

Β.  Νοσοκομειακές Ομάδες

Οι νοσοκομειακές ομάδες απαρτίζονται από εθελοντές που επισκέπτονται μια φορά την εβδομάδα τους νοσηλευομένους. Προσφέρουν μια στιγμή παρηγοριάς, μια κίνηση ανθρωπιάς, μια κουβέντα συμπαράστασης, φέρνοντας την Εκκλησία και την Αγάπη του Χριστού πιο κοντά στους ασθενείς. Η προσέγγιση γίνεται με υπευθυνότητα και διάκριση στη συμπεριφορά τους.

Γ.  Συνοδεία Ασθενών

Οι εθελοντές συνοδεύουν μοναχικούς ασθενείς απ΄ το νοσοκομείο στο σπίτι τους, σε κάποια κλινική, ίδρυμα ή όπου αλλού χρειαστεί. Η συνοδεία γίνεται με ασθενοφόρο του νοσοκομείου ή ιδιωτικό ασθενοφόρο σε συνεννόηση με τους υπευθύνους του νοσοκομείου.

Δ.  Γραφειοκρατικές Διαδικασίες

Εξυπηρέτηση μοναχικών ασθενών για διάφορα γραφειοκρατικά θέματα π.χ. ανανέωση βιβλιαρίου, παραλαβή εξετάσεων ή μεταφορά δειγμάτων σε κάποιο διαγνωστικό κέντρο.

Ε.  Δημιουργική Απασχόληση Παιδιών & Ψυχαγωγία

Ο εθελοντής κλόουν με τους βοηθούς του και με ομάδα εθελοντών της Ε.Δ.Α.Ν.Ι. οργανώνουν παραστάσεις για να διασκεδάσουν, ν΄ απασχολήσουν και να κάνουν πιο ευχάριστη την παραμονή των παιδιών στο νοσοκομείο.

Περιοδικά, αξιοποιώντας προσφορές χορηγών οργανώνονται προγράμματα παιγνιοθεραπείας και δημιουργικής απασχόλησης παιδιών.