Η Ιστορία Μας

Συναισθανόμενος την ανάγκη του μοναχικού ασθενή στο νοσοκομείο, ο π.Βασίλειος Κοντογιάννης εφημέριος του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Αθηνών, ξεκίνησε με κυρίες από την εκκλησία να επισκέπτεται ανθρώπους που δεν είχαν κάποιον δικό τους δίπλα τους, συστήνοντας άτυπο δίκτυο εθελοντών με την επωνυμία Εθελοντική Διακονία Ασθενών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων (Ε.Δ.Α.Ν.Ι.).

Το 2003, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών αφουγκραζόμενη τις ανάγκες των νοσηλευομένων διοργάνωσε ημερίδα με θέμα «Συμπαράσταση αγάπης στο νοσηλευόμενο αδελφό μας», στα πλαίσια της οποία προσεκλήθησαν οι παριστάμενοι να συμμετέχουν στο πρόγραμμα της Ε.Δ.Α.Ν.Ι.

Η Εθελοντική Διακονία Ασθενών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων, επί μία τετραετία εξελισσόταν – αναπτυσσόταν με την άτυπη οικονομική συνεισφορά, την πολύτιμη γνώση  και την επιστημονική εμπειρία εθελοντών συνεργατών.

Τον Μάιο του 2007 επιδιώκοντας τη νομότυπη οικονομική υποστήριξη της  Ε.Δ.Α.Ν.Ι. συγκροτήθηκε Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο με την επωνυμία «Σύλλογος Εθελοντικής Διακονίας Ασθενών», του οποίου το καταστατικό επικυρώθηκε με την υπ΄ αριθμ. 26825/16-5-2007  απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών.